U Maloj galeriji otvorena je 21. prosinca Godišnja izložba Likovne udruge Dugo Selo. Brojne posjetitelje uvodno je pozdravila predsjednica Udruge Ariella Melić dok je izložbu otvorio zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac. Izrazio je zadovoljstvo zbog toga što likovnjaci, svojim aktivnim djelovanjem, daju iznimni doprinos u širenju likovne kulture i umjetnosti uopće.

Otvorenju je nazočila zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić. Okupljene je pozdravio i počasni predsjednik Udruge Ivo Ostojić naglasivši kako se radi o sedamnaestoj takvoj izložbi. Postav je iz godine u godinu sve bogatiji i raznovrsniji što svjedoči o velikoj edukativnoj ulozi Udruge koja ima oko šest izložbi godišnje, među njima je popularna izložba minijatura u kojoj sudjeluju brojni umjetnici, od onih afirmiranih pa do djece. Da bi se njeno djelovanje nastavilo u istom obimu potrebna je potpora.

Osvrt na izložbu, kojom likovnjaci zaokružuju godišnji ciklus stvaranja, dala je Ana – Marija Šprihal. Predstavlja se 37 autora, u postavu su slike i dvije skulpture. Jedinstvene tematske okosnice nema, u rasponu od figuracije do apstrakcije izmjenjuju se pejzaži, portreti, mrtve prirode, sakralni motivi… Postav objedinjuje različite pristupe i upravo je to što ovoj izložbi daje pozitivan predznak, kazala je istaknuvši prepoznatljivost rukopisa većine autora u sigurnoj izgradnji vlastitoga stila. Za glazbene trenutke pobrinuo se Vokalni ansambl „Duga“ pod voditeljstvom Marija Bokuna i uz pratnju Viktora Brezaka na klavijaturama. Osim izložbe, u Maloj galeriji, Kolodvorska 3, koja će trajati do 10. siječnja, mogu se pogledati i jaslice koje su napravili članovi Likovne udruge na radionici keramike.

IMG_20191221_213438.jpg f1.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG f9.JPG