Društvo „Naša djeca“ Dugo Selo u suradnji s Anitom Kovačević i Gradskom knjižnicom Dugo Selo pripremili su za sve nas jedno veliko iznenađenje povodom Dana knjige. U nekim krajevima svijeta taj se dan obilježava 4. ožujka, u nekima 5. ožujka, a u nekima tek 23. travnja. Oni su odlučili da je najbolji dan za nešto lijepo i pozitivno uvijek DANAS. I zato, bez duljeg uvoda, građanke i građani grada Dugog Sela, za nas danas čitaju priču ,,Nevidljivi zmaj“ iz zavičajne zbirke modernih bajki ,,Ono čarobno oko nas“.

Čitalo se u njihovim domovima, na dvorištima, na igralištima, na radnim mjestima, u školama (prepoznat ćete lokacije), u knjižnicama i knjižarama, frizerskim salonima, po brežuljcima i dolinama našeg kraja (pa i šire), a čitaju vam, s kućnim ljubimcima ili ne, njihovi volonteri, od najnovijih i najmlađih do najmudrijih i najiskusnijih! Zahvaljuju svima na predivnoj suradnji i mole nas da dijelimo ovaj jedinstveni projekt i ljubav prema čitanju kako bismo pozitivni duh prenijeli na što više ljudi oko nas, jer pozitive nikad dovoljno!

,,Ono čarobno oko nas“ knjiga je koja je objavljena uz pomoć volontera Društva „Naša djeca“ Dugo Selo, Gradske knjižnice Dugo Selo, Grada Dugog Sela i Zagrebačke županije. Knjigu je osmislila i bajke napisala Anita Kovačević, a povijesnim zapisima oplemenio ravnatelj knjižnice, pjesnik i pripovjedač Predrag Topić; fotografije našeg kraja ustupio nam je naš nagrađivani fotograf Mario Kociper, ilustracije/bojanke čarobnih bića za svaku priču je nacrtao naš umjetnik / računalni tehničar Vito Kovačević, a tekst je lektorirala magistra Ivona Jeleč. Uz svaku priču pripremili su nam predivne kreativne i sportske radionice koje uskoro počinju provoditi uz pridržavanje mjera sigurnosti.

Video koji slijedi samo je uvod u niz aktivnosti koje su nam pripremili u ovoj GODINI ČITANJA...

Anita Kovačević, Društvo „Naša djeca“ Dugo Selo i Gradska knjižnica Dugo Selo