Kako doznajemo od voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo gradske uprave Grada Dugog Sela Davora Miljanovića krenuli su pripremni građevinski radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici D. Domjanića od križanja sa Šaškovečkom ulicom.

Izgradnja se izvodi južnom stranom prometnice te će obuhvatiti izgradnju i u Sportskoj ulici do zeleno-šumskog pojasa, odnosno do Šetnice Kontesin put. Kako navodi Miljanović „najznačajniji radovi odvijat će između Doma zdravlja i POS-ove zgrade gdje je planirana izgradnja Odvojka Domjanićeve prema restoranu Dioniz i pripadajućih uzdužnih parkirališnih mjesta. U samoj Domjanićevoj, od Doma zdravlja planirano je okomito parkiranje čime će se povećati za duplo broj parkirališnih mjesta od dosadašnjeg broja, a isto tako Ulica D. Domjanića ponovno će biti prometna u oba smjera“, najavljuje Miljanović, dodajući kako isto područje očekuje uređenje pametnim klupama, sadnjom 44 sadnice drveća te instaliranjem niskih kandelabera. Izvođač radova je zagrebačka tvrtka GKT-Gradin d.o.o., a rok završetka je planiran u travnju 2022. godine.  

Podsjećamo, izgradnja biciklističko-pješačke staze u ovom dijelu grada realizira se u sklopu projekta „Dugo Selo Walk&Bike“ kojim je planirana izgradnja 5.992,43 metra novih pješačko-biciklističkih staza, te prenamjena dodatnih 5.261 metara pješačkih staza većine šire od dva metra u pješačko-biciklističke staze na širem području Dugog Sela. Radi se o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata na području grada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.029.777 kuna, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva EU u iznosu od 2.804.172 kuna. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ sufinanciranog sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cijeli projekt sastavljen je od tri dijela i radi se kroz tri ulice. U narednih 30 mjeseci izvršit će se sljedeće aktivnosti na projektu: A1: Izgradnja dvije dionice biciklističkih staza u ulici D.Domjanića ukupne duljine 543,18 metara; A2: Izgradnja dionice u Sportskoj ulici ukupne duljine 188,25 m; A3: Prenamjena postojećih pješačkih staza širih od 2 metra u pješačko-biciklističke staze u širem središtu Grada, ukupne duljine 5,261 metar; A4: Izgradnja gradske prometnice s odvojkom i komunalnom infrastrukturom na dijelu Domjanićeve.

I.G.O.

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • domjanićeva_plan_1domjanićeva_plan_1
  • domjanićeva_plan_2domjanićeva_plan_2
  • domjanićeva_plan_3domjanićeva_plan_3
  • domjanićeva_plan_4domjanićeva_plan_4
  • domjanićeva_plan_5domjanićeva_plan_5