________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo započelo je jučer s održavanjem besplatnih ljetnih radionica koje će se tijekom ovog i sljedećeg tjedna održavati na različitim lokacijama, ovisno o temi pojedine radionice.

Besplatne ljetne radionice namijenjene su djeci osnovnoškolskog uzrasta, a obuhvaćaju najrazličitije aktivnosti od likovnih, glumačkih i tradicijskih, preko sportskih, ribolovnih i šahovskih, do radionica gline, kuhanja i fotografiranja te malih vatrogasaca. Naime, Pučko otvoreno učilište nastoji sa svojim partnerima osigurati kvalitetno korištenje vremena tijekom ljetnih praznika i potaknuti djecu na uključivanje u brojne aktivnosti koje već postoje u gradu, a koje provode različite udruge koje imaju potrebu za uključivanjem najmlađe populacije.

Ove godine, ponuđeno je ukupno 16 radioica, što je određeno reduciranje programa zbog korona krize, kako u broju radionica, tako i u broju sudionika te se organizator ispričava svima onima koji su imali želju sudjelovati u više redionica, što, nažalost, nije bilo moguće. U radionice je uključeno preko 250 djece, a sudeći po broju i godištu zainteresirane djece pokazalo se da će tijekom sljedeće godine biti potrebno organizirati radionice i za djecu mlađu od sedam godina, odnosno one koji još uvijek ne pohađaju osnovnu školu. Također se, po prijavama, pokazalo da je sve veći interes za pohađanjem radionica i djece koja teritorijalno ne spadaju u Grad Dugo Selo, već dolaze iz Brckovljana i Sesvetskog Kraljevca, dok je Općina Rugvica, za svoju populaciju, organizirala radionice koje također provodi POU Dugo Selo.

Sredstva i materijale za provođenje besplatnih ljetnih radionica u svom je proračunu osigurao Grad Dugo Selo.

                                                                                                                                                    nhm

 

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 66