U organizaciji Jutarnjeg lista, gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos četvrtu godinu zaredom održava se izbor najboljih gradova, a ove godine u kategoriji najboljih srednjih gradova za gospodarstvo kandidirao se i Grad Dugo Selo, prenosimo vijest s portala gradonačlenik.hr.

 

Kako se najavljuje, uz Dugo Selo, za titulu se bore Rovinj, Poreč i Umag, sve kako bi „prekinuli dominaciju Svete Nedelje“ koja je pobjeđivala na protekla tri izbora.  

Rovinj, Poreč i Umag gotovo redovito su bili protukandidati Svetoj Nedelji, dok se Dugo Selo ove godine prvi put uvrstilo u završnici izbora najboljih srednjih gradova za gospodarstvo kojim su obuhvaćene sredine s najmanje 10.000 i najviše 35.000 stanovnika. Kako se navodi, Dugo Selo, u četiri promatrana ekonomska kriterija ima jedan do deset najboljih pokazatelja među srednjim gradovima. Riječ je o pokrivenosti gradskih rashoda prihodima od 105 posto, udjelu poreznih prihoda u ukupnim prihodima grada od 59 posto, efikasnosti gradske uprave (2,7 milijuna kuna prihoda po zaposlenome) i prosječnome iznosu bruto plaće zaposlenih građana od 582.000 kuna.

Pobjednici će biti proglašeni 21. listopada u Novom Vinodolskom.