________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas u 12,05 sati u Dugom Selu u Rugvičkoj ulici poginulo je dijete na koje je naletio kamion, izvijestila je zagrebačka policija. Očevid je u tijeku. Kako doznajemo, kamion koji je prevozio zemlju s gradilišta trgovačkog centra udario je djevojčicu koja je na mjestu preminula. Nesreća se dogodila u vrijeme kada djeca idu u školu, a s tragično stradalom djevojčicom u društvu je bila još jedna djevojčica koja nije ozlijeđena. Izražavamo sućut obitelji poginule djevojčice.

 

Sućut je izrazio  gradonačelnik Nenad Panian. "Ne postoje riječi koje mogu izraziti dubinu tuge koju osjećam zbog nenadoknadivog gubitka dječjeg života. U ovim teškim trenucima, želim roditeljima uputiti najdublju sućut i podršku. Želim da znate kako sam uz vas mislima i u molitvama. Neka vam ljubav i uspomene koje imate na vaše dijete pruže snagu i utjehu. Neka vaše dijete počiva u miru, a vi pronađite snagu u zajedništvu i podršci svih onih koji vas vole i brinu za vas", objavio je gradonačelnik Panian.

Potreseni su svi u OŠ Ivan Benković koju je djevojčica pohađala.

"Učenica je prvog razreda naše škole, obitelj poznajemo, možemo samo izraziti sućut i dati podršku. Kontaktirali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kontaktirali smo županiju, pokrenuli smo kriznu intervenciju, obavijestili smo učenike u popodnevnoj smjeni. Idemo dalje s informacijama koje imamo, da budu kvalitetne, jednostavne, da budemo zajedno jedni uz druge i pokušamo napraviti najbolje što možemo u ovoj groznoj situaciji", rekao je ravnatelj škole Branko Goleš.

Što se tiče prijevoza on je, kada je nadvožnjak otvoren pred školom prije više od godinu dana, prestao biti potreba jer zakonske pretpostavke od strane Zagrebačke županije više ne postoje za to. Tu je nogostup, put do škole je osiguran, dodao je. Grad sufinancira troškove prijevoza učenicima iz Rugvičke ulice.