________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Osnovna škola Josipa Zorića jedna je od 42 dobitne škole s područja Republike Hrvatske u projektu Trgovačkog lanca Kaufland - „Kaufland škola voća i povrća“ te će učenici tijekom čitave sljedeće školske godine 2021./2022. godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće.

Video uradak s kojim je OŠ Josipa Zorića sudjelovala izabran je među 42 pobjednička uradka od ukupno 200-injak pristiglih u ovom projektu, a video u cijelosti možete pogledati na ovom linku

Kako ističu iz OŠ Josipa Zorića - "spot je osmislila je učiteljica glazbene kulture Marija Šarkanj, a u projekt su se uključili učenici 2. a s učiteljicom Slađanom Merkaš, učenici 2. e s učiteljicom Mirelom Škarić, učenici 2. c s učiteljicom Marijom Bićanić, učenici 3. b s učiteljicom Melitom Lepotinec, učenici 3. d s učiteljicom Aleksandrom Vajzović-Carić, članovi školskog zbora, učenici 4. a s učiteljicom Alenkom Kukec, učenici 4. c, 4. d, 4. e i 6. c razreda pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Marije Šarkanj te učiteljica likovne kulture Juliana Kučan", kojima se ovim putem svima zahvaljuju na trudu i zalaganju.

Inače Kaufland projekt provodi već četiri godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece. Kroz natjecanje trgovački lanac aktivno uključuje same učenike koji su ove godine imali zadatak snimiti rasplesani video uz pjesmu Nove generacije „Dobre stvari su pred nama“. Stručni žiri u sastavu: Marko Vojvodić i Igor Ivanović, kompozitori pjesme, Dino Jelusić, izvođač pjesme i Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda, pregledao je sve pristigle prijave i izabrao 42 najkreativnija pobjednička videa. Pobjedničke škole tako su osvojile titulu Kaufland škole ViP za školsku godinu 2021./2022. Posebnost ovogodišnjeg natjecanja je i činjenica da je Kaufland odlučio, uz spomenute 42 javne osnovne škole, godišnjom zalihom svježeg voća i povrća nagraditi i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koji su se svojim video uratkom prijavili na natjecanje. Na taj način ovaj trgovački lanac nakon božićne donacije svim dječjim domovima u Hrvatskoj nastavlja pružati snažnu podršku najranjivijim skupinama zajednice. Projekt „Kaufland škola voća i povrća“ ove je godine prepoznalo i Ministarstvo znanosti. 

Popis ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se ovdje