________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Gradska knjižnica Dugo Selo bila je 19. travnja domaćin promocije dugoselskog autora Roberta Lehpanera i njegove druge knjige „Soba 202 i druge priče“ u izdanju nakladnika Kvaka.

Knjiga kompilira njegove brojne i zanimljive priče objavljene na blogu Moje kratke priče te na blogu Živjeti u Hrvatskoj. Tom prilikom u ugodnom razgovoru s autorom kojeg je vodila Sofija Klobučar Štefanac, publika je mogla doživjeti neke od njegovih priča koje je interpretirao poznati akademski glumac Anđelko Petric.

Lehpaner je, doznajemo, rođen u Njemačkoj gdje je živio jedan dio života nakon kojeg se doselio u Hrvatsku, da bi elektrotehnički fakultet završio u Frankfurtu. Želja za literarnim izražavanjem najvjerojatnije, otkriva u razgovoru Klobučar Štefanac, krije se u genima. Naime, njegov ujak autor je nekoliko knjiga i romana, kao i sestrična, novinarka koja je talentirana autorica. Lehpaner je svoje novinarske komentatorske radove objavljivao u Vjesniku, da bi kasnije priče počeo objavljivati u književnim časopisima. Književni uzori su mu Ivo Andrić, Miroslav Krleža, Ranko Marinković, drugi, te bi svoju veliku ljubav za povijest, osobito za razdoblje između dva svjetska rata, htio uključiti u budući roman.

Na pitanje koja mu je najdraža priča, zanimljivo, odgovara da nije Soba 202, već Sunce iznad Zagreba. „Ova priča uključuje najviše likova i odnosa koje sam morao pažljivo obraditi i kao takva je najkompleksnija, najduža. Predstavlja moj stvarni spisateljski pothvat na kojem bi rado gradio sve daljnje radove“, poručuje Lehpaner. Priče u knjizi nisu bazirane na stvarnim likovima, ali određene karakteristike i karakteri preuzeti su iz života, kao inspiracija i nadogradnja. Radnja se većinom odvija u Zagrebu, urbanom području, preslikava svakodnevne zgode i nezgode, zaplete i rasplete pisane jednostavnim jezikom. Čitatelj se tako lako i brzo poistovjećuje s likovima i samom pričom.

Knjiga Roberta Lehpanera „Soba 202 i druge priče“ tom prilikom bila je prodavana po popularnoj cijeni, a svi koji je žele nabaviti mogu to učiniti putem knjižarskog lanca „Hoću knjigu“ u velikim trgovačkim centrima ili kupnjom online. I.G.O.

 

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 66
  • 77
  • 88