Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budimir zajedno s pročelnikom za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo Grada Dugog Sela Marijom Vinkom obišao je danas radove na energetskoj obnovi zgrade Glazbene škole Dugo Selo gdje ih je dočekao ravnatelj Glazbene škole DS dr.sc. Dario Cebić.

"Mogu pohvaliti ravnatelja Škole koji neumorno radi na razvoju Škole, ne samo u glazbenom smislu, već i u omogućavanju što bolje infrastrukture. Osnivanje Glazbene škole u Dugom Selu prije nekoliko godina bio je pun pogodak. Uspjeli smo dobiti zgradu bivšeg Doma Hrvatske vojske u vlasništvo Grada Dugog Sela, no potrebno je dosta ulaganja u zgradu koja je dotrajala i stara. Ovim radovima najveći dio potreba će se riješiti, a dodatnim projektima naknadno nastojat će se riješiti i preostali nedostaci i potrebe. Na taj način uređenje će biti kompletno, a naši uspješni mladi glazbenici imaju prikladan dom i mjesto za rad, u čemu imaju svu podršku Gradskog vijeća Grada Dugog Sela“, poručio je Budimir.

Pročelnik Vinko napomenuo je kako je projekt ukupne vrijednosti 5,3 milijun kuna, a jednim dijelom se financira u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Europskog fonda za regionalni razvoj ostvarivši bespovratna sredstva u iznosu od 1.955.924 kuna dok je na županijskom natječaju za sufinanciranje provedbe mjera povećanja energetske učinkovitosti na zgradama javne namjene Zagrebačke županije ostvario 400.000 kuna bespovratnih sredstava. „Radovi već neko vrijeme teku, uz male zastoje zbog rješavanja početnih projektnih nedostataka. Radi se o staroj zgradi gdje su potrebna dodatna ulaganja, a koja nisu obuhvaćena energetskom obnovom. U tom trenutku bilo je izvjesno kako je potrebno izvesti i te radove kako bi se omogućili što bolji uvjeti rada Glazbene škole. Isto tako bilo je nužno proširiti radove kako bi se dobio jedan novi gradski prostor, a u pripadajućoj novouređenoj dvorani odvijanje raznih društvenih i kulturnih sadržaja. Rok za završetak radova je 15. ožujka 2020. godine“, poručio je pročelnik.

Predsjednik GV Budimir i pročelnik Vinko nakon Glazbene škole obišli su još radove na izgradnji novog terena s umjetnom travom Nogometnog kluba Dugo Selo te je pritom Budimir izrazio zadovoljstvo tijekom radova, a posebice sa činjenicom što će NK Dugo Selo uskoro dobiti teren s umjetnom travom pravih dimenzija, što je već dugi niz godina potreba ovog Kluba. „Grad Dugo Selo je grad sporta i sve brojnijeg pogona djece i mladih, čak njih 300-injak, stoga je ovo ulaganje iznimno bitno te ga podržava Gradsko vijeće Grada Dugog Sela. Projekt je vrijedan preko 2 milijuna kuna, a sredstava su osigurana u gradskom proračunu za ovu i za sljedeću godinu. Dijelom projekt se pokriva osiguranim sredstvima Središnjeg državnog ureda za sport te je planirano dijelom i iz Hrvatskog nogometnog saveza. Završetak radova je planiran u proljeće sljedeće godine“, navodi na kraju Budimir.

I.G.O.

1.JPG 10.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG