________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Završna konferencija provedbe projekta ZAŽELI: „NOVA 50+-Program zapošljavanja žena“, nositelja Gradskog društva Crvenog križa, održana je 10. lipnja u koncertnoj dvorani Glazbene škole. Projekt je proveden u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Dugo Selo, Gradom Dugo Selo te Općinama Brckovljani i Rugvica.

Vrijednost projekta je 2.069.586 kuna, a u potpunosti ga je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine“. U sklopu projekta zaposleno je 10 teže zapošljivih žena i žena starijih od 50 godina koje su pružale pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama.

Konferenciji su nazočili, uz čestitke na uspješnoj provedbi projekta i zahvalu svim sudionicama na kvalitetnom radu, voditeljica dugoselske ispostave HZZ-a  Ana Novosel, ravnateljica CZSS-a Nada Petković, zamjenica gradonačelnika Dugog Sela Jasminka Kokot Bambić, ravnateljica Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta, Željko Tašler ispred Općine Brckovljani, predsjednik dugoselskog CK-a Josip Svibovec.

Više o provedbi, koja je trajala 29 mjeseci, govorila je ravnateljica CK-a i voditeljica projekta Gordana Kocaj. Koordinator je bio Mario Stančić. 

Ukupno je bilo uključeno 104 starijih i nemoćnih osoba i to s područja Brckovljana 27 korisnika, iz Rugvice 17 te 60 s područja Dugog Sela. Kako je navela Kocaj, rezultati projekta su mogućnost pristupa zapošljavanju i tržištu rada za teže zapošljive žene, provedene su edukacije, osposobljavanje i usavršavanje 10 žena i to za pomoćnice u kući te za uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja. Korisnici su iskazali zadovoljstvo uslugama te potrebu za nastavkom takvog vida socijalne usluge.

Također, zahvalila je sudionicama na kvalitetnom radu i angažmanu, posebice u teškim uvjetima epidemije koronavirusa. Kako je istaknuto, bilo bi dobro da se uskoro nastave ove aktivnosti, a kroz novi projekt Zaželi II. amš

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4
  • f5f5
  • f6f6
  • f7f7
  • f8f8