Grad Dugo Selo i DUGOSELSKA ZANATSKA ZADRUGA potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Poduzetničkoj zoni Črnovčak, površine površine 5660 m², a čime je Grad prihodovao 608.050 kuna. Potpis na ugovor stavili su gradonačelnik Nenad Panian i upravitelj Zadruge Krešimir Mićić, potpisivanju su nazočili zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić, pročelnik odjela za financije i komunalno gospodarstvo Dean Dragičević, predstavnik Zadruge Rade Bilić. Zadruga, kao poslovni model, okuplja više poduzetničkih subjekata iz građevinskog sektora, na kupljenoj čestici planira izgraditi upravnu zgradu, proizvodne te skladišne prostore kao i zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Razvoj poduzetničke zone jedan je od prioriteta Grada, razvoj gospodarstva i poduzetništva odrazit će se i u drugim segmentima. Zona se popunjava, ostale su još dvije čestice, a interesa ima i dalje.

„Ostalo je još nešto čestica u PZ Črnovčak, ima dosta zainteresiranih i šteta je što Grad nema još parcela. Pregovarali smo s RH no to je jako dugačak i kompliciran proces te, na žalost, država odnosno Ministarstva nisu to spustili na niže razine, barem na županijsku instancu, rješavanja takvih problema povrata zemljišta lokalnoj samoupravi. Naš grad bi, u ovakvom usponu kakvom je sada, napunio poduzetničku zonu u roku od godine dana. Sada kreće i izgradnja prometnice kroz Poduzetničku zonu s pratećom  infrastrukturom i za godinu i pol trebala bi biti kompletno uređena, s novim poslovnim subjektima, zapošljavanjima, a što će unaprijediti i druge segmente života poput gradnje vrtića i škola, svega onom što nam treba kako bi grad bio grad“, kazao je gradonačelnik Panian.

Više o planovima pojasnio je Rade Bilić, predstavnik Dugoselske zanatske zadruge.

„Zemljište je za potrebe upravne zgrade, proizvodnje i skladišnog prostora. Planiramo zaposliti desetak osoba s našeg područja i nadamo se kako ćemo našim zadrugarima omogućiti razvitak u našem gradu. Napravili smo jedan iskorak, sve naše zadrugare stavit ćemo pod jedan krov, a što će olakšati poslovanje i pridonijeti razvoju cijele poduzetničke zone. U našem sastavu su Pećo interijeri, Metal mont, STAS, Štivičić bravarija… Prednost zadruge je da su zadrugari nosioci referenci u bilo kojoj ponudi. Naši kooperanti su jedna turska tvornica za proizvodnju liftova, pergola, montažnih kuća te su zainteresirani da jedan dio proizvodnje presele u Dugo Selo. To će biti odskočna daska za početak, mislimo da će i ovo zemljište biti premalo za naše planove koji su dobri kao i potencijal“, rekao je Bilić dodavši i kako je Dugoselska zanatska zadruga uvrštena je na listu sposobnih izvoditelja zagrebačkog Gradskog stambenog gospodarstva odnosno Zagrebačkog holdinga.

  • f0f0
  • f2f2
  • f3f3