Dugo Selo je dio projekta KulTurama, a u prvom terminu gradom su jutros turistički prošetali brojni građani. Stručni vodiči podsjetili su ih, a i ukazali, na neke zanimljivosti o povijesti Dugog Sela s naglaskom na plemenitašku obitelj Drašković koja je uvelike utjecala na razvoj ovog kraja. Svi koji su propustili jutranju turu, mogu doći u Perivoj grofa Draškovića u 17 sati - dočekat će ih Marija, družbenica kontese Margot, te mladi grof Teodor Drašković I. Šetnja traje oko 40 minuta, sadržajno je bogata i besplatna.

„KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“ je zajednički projekt sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije. Radi se o Turističkim zajednicama Velike Gorice, Zaprešića, Vrbovca, Dugog Sela, Krašića, Pisarovine te Turističkoj zajednici Savsko-sutlanska dolina i brigi, koja obuhvaća područja Brdovca, Dubravice i Marije Gorice.

Osim u Dugom Selu, vođene kostimirane ture na rasporedu su danas, u subotu, 25. rujna, u Pisarovini, Velikoj Gorici i Vrbovcu te u nedjelju, 26. rujna u Krašiću, Dubravici i Zaprešiću. Na svim lokacijama posjetitelji mogu izabrati prijepodnevnu turu s početkom u 11 sati ili poslijepodnevnu u 17 sati. Svoju besplatnu ulaznicu posjetitelji mogu rezervirati na BESPLATNE ULAZNICE gdje se može vidjeti i polazište svake od tura te njihovo predviđeno trajanje.

Na svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču. Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a projektno udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.amš

  • kulturama0kulturama0
  • kulturama1kulturama1
  • kulturama2kulturama2
  • kulturama3kulturama3
  • kulturama3akulturama3a
  • kulturama5kulturama5