U četvrtak, 25. ožujka posjetili smo Područnu školu Češko Selo (matična im je škola Mate Lovraka iz Petrinje) na temelju suradnje naše kolegice Sofije Štefanac Klobučar i njenih prvašića s drugašićima učiteljice Mateje Gavranović Vujić.

Tom prigodom upoznali smo i ravnateljicu škole te čuli iz prve ruke kako izgleda život na njihovom području i koje probleme imaju. U razgovoru sam otvoreno pitao ravnateljicu možemo li im kako pomoći u skladu s našim mogućnostima i – ispalo je da možemo! Naime, oni su u svojoj školskoj zgradi ugostili učenike 1. OŠ iz Petrinje kojima je zgrada stradala u potresu. Učenici u školu dolaze sa cca 11 autobusa i uvijek netko nešto čeka. Mnogi od njih još žive u kontejnerima ili dijelovima svojih kuća koje su za uporabu te je ideja ravnateljice bila urediti im jedan kutak čitaonice da se mogu zavaliti u vreće – fotelje dok čekaju autobuse da mogu slušati muziku ili pogledati TV.

Bez puno razmišljanja obećao sam da ćemo sigurno pripomoći u realizaciji te ideje. U roku nekoliko dana velikim srcem svih članova našeg kolektiva prikupili smo potreban novac, našli i kupili osam vreća – fotelja za učenike, osigurali i jedan televizor te poklon košaru punu sitnica da im uljepšamo Uskrs. U četvrtak 1. travnja već smo ponovno bili u Petrinji, ovoga puta u matičnoj školi OŠ Mate Lovraka gdje smo im uručili naše poklone. U srdačnom razgovoru s domaćinima stvoreni su tako temelji za daljnju suradnju među našim dvjema školama.

Branko Goleš, ravnatelj OŠ "Ivan Benković"

 

  • oš_benković_pomoć1oš_benković_pomoć1
  • oš_benković_pomoć2oš_benković_pomoć2