________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian donio je danas Odluku o financiranju udžbenika i radnih bilježnica srednjoškolcima.

Na prigodnom potpisivanju sporazuma o provedbi ove odluke, s ravnateljicom Srednje škole Dugo Selo Darinkom Svetec, Panian je naglasio značaj ove odluke te istaknuo da pravo na financiranje udžbenika i radnih bilježnica ostvaruju učnici Srednje škole Dugo Selo kao i udenici srednjih škola na području Republike Hrvatske koji imaju prebivalište na podrudju Grada Dugog Sela, osim onih učnika koji to pravo ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.

Pravo se ostvaruje za sve udžbenike i radne bilježnice za nastavne predmete za odredeni razred iz odluke o odabiru udžbenika za srednju školu, razred i odjeljenje koji učenik pohada koju donosi svaka pojedina škola, a prema odabiru iz kataloga odobrenih udžbenika koji objavljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim mrežnim stranicama.

Drugim riječima, pravo na besplatne udžbenike, kako ističe ravnateljica Srednje škole Dugo Selo Darinka Svetec, ostvaruju svi učenici Srednje škole Dugo Selo i oni neće morati podnositi posebne zahtjeve, a o svim detaljima bit će obavješteni na web stranici srednje škole.

Oni učenici koji imaju prebivalište u Dugom Selu, a pohađaju srednje škole izvan Dugog Sela na području Republike Hrvatske, radi ostvarivanja prava na financiranje udžbenika i radnih bilježnica podnose zahtjev na propisanom obrascu.

Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Dugog Sela do 10. srpnja 2021. godine elektroničkim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili pak poštom preporučeno na adresu: Grad Dugo Selo, Dugo Selo, Josipa Zoriéa 1 s naznakom 'zahtjev za financiranje udžbenika za srednju školu", a može se predati i neposredno u sobu broj 39/1 u zgradi Gradske uprave.

Očekuje se da učenici čuvaju udžbenike te će ih po završetku 2021./2021. godine vratiti školama koje pohađaju.

Gradonačelnik Panian ističe kako gradske vlast ovom odlukom nastoji pokazati brigu za mlade te kako se nada da će učenicima, ali i njihovim roditeljima olakšati školovanje. Ravnateljica Svetec zahvalila je gradonačelniku u ime učenika, ali i svoje škole na donošenju ovakve odluke.

Odluka o financiranju udžbenika i radnih bilježnica za srednjoškolce

Nabava udžbenika - SŠ privola 2021

WEB - OBRAZAC 1 UDŽBENICI ZA SREDNJE ŠKOLE 2020 2021 zahtjev izvan Dugog Sela

 

 

BESPLATNI UDŽBENICI 1 BESPLATNI UDŽBENICI 2 BESPLATNI UDŽBENICI 3