Gradonačelnik Nenad Panian potpisao je danas ugovor o kupoprodaji zemljišta u poduzetničkoj zoni Črnovčak s tvrtkom RUSTIK KAMEN d.o.o. Radi se o površini od 7000 m2, Grad je time prihodovao 750.000 kuna. Tvrtka je vodeći proizvođač dekorativnog zidnog kamena, fasadnih opeka i podnih obloga u ovom dijelu Europe, a ovime se vraća u Dugo Selo s obzirom da je već imala proizvodnju u Ostrni. U PZ Črnovčak će započeti sa svojom prvom fazom izgradnje, vrijednost investicije je milijun eura.

Dolazak uspješne tvrtke u Dugo Selo, čija je direktorica Ivana Boljat Ilečić, pozdravio je gradonačelnik Nenad Panian.

„I zadnji ugovor iz duge tranše prodaje poduzetničke zone Črnovčak, u vlasništvu Grada je gotov. Tvrtka Rustik kamen kupila je 7000 m2 površine i premjestit će svoju proizvodnju, koja je već ranije bila u Ostrni, tako da se vraćaju natrag u Dugo Selo. Time će i naša sedma lokacija, u sklopu poduzetničkog inkubatora krenuti u funkciju. Izgradnjom pristupne ceste koja će, nadamo se, tijekom ljeta biti gotova kao i svi pripremni građevinski radovi tako da mogu krenuti u izgradnju svog pogona. U roku od tri godine moraju ga privesti funkciji. Još su u prodaji četiri manje lokacije, nekih 18 000 m2, sada kreće i treći natječaj. Krećemo u borbu za velika zemljišta i velike investicije s ministarstvima graditeljstva te poljoprivrede, svim ostalima u nadi da će nam pomoći da stavimo u funkciju i sve ostala zemljišta. Imamo zaista pitanja velikih investitora, ali brinemo i o onima koji su s našeg područja“, naglasio je gradonačelnik Panian.

Pročelnik Upravnog odjela za financije i komunalno gospodarstvo Dean Dragičević više je rekao o vrijednosti zemljišta te o fazi realizacije nabave za ceste.

„U procesu smo nabave za prometnicu kroz poduzetničku zonu, trenutno smo kod donošenja odluke, ostatak procedure javne nabave je proveden. Plan je da počnemo raditi u srpnju, dionica ceste je cca 800 metara, do rujna bi prometnica trebala biti u potpunoj funkciji. Ovim ugovorom s Rustik kamenom ukupan prihod za Grad je 750.000 kuna. Izgrađena hala mora biti 15 posto parcele, maksimalno 60 posto, nadamo se da će s radom krenuti i prije zadanog roka“, kazao je Dragičević.

Tvrtka će raditi u skladu s najvišim ekološkim standardima koji, između ostalog, uključuju solarne panele te najmodernije pročišćivače vode.

„U prvoj fazi planiramo izgradnju hale od 1 200 m2, proizvodno poslovnu halu dekorativnog kamena te uredske i izložbene prostore. Vrijednost investicije prve faze je milijun eura. Trenutno imamo 12 zaposlenih, modernizacijom cijele proizvodne linije ne planiramo veći broj zapošljavanja, ali u ovoj fazi povećao bi se za 3 osobe“, pojasnio je Igor Ilečić, voditelj proizvodnje Rustik kamena d.o.o. amš