________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Udruga umirovljenika Dugo Selo održala je 19. svibnja u restoranu Romantika redovnu skupštinu kojoj su prisustvovali brojni gosti – predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač, predstavnici Grada Dugog Sela – gradonačelnik Nenad Panian, dogradonačelnica Jasminka Kokot Bambić, gradski pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić te predstavnici udruga umirovljenika općine Rugvica, općine Brckovljani, općine Gradec i grada Vrbovca.

 

Toplu dobrodošlicu svima okupljenima uputio je predsjednik dugoselske udruge Stjepan Jambrišak zahvalivši se velikom odazivu, kao i gostima na prisustvu i podršci. Dugoselska udruga jedna je od najbrojnijih udruga, broji oko 1.000 članova, brinu za svoje potrebite te provode program usmjeren na kvalitetan život osoba treće životne dobi. Imaju mogućnost druženja i okupljanja, kartanja bele i šaha u prostorijama udruge svake subote popodne, nedjeljom dopodne i u ponedjeljak kad je uredovni dan.

„Protekle godine uspješno smo realizirali vrlo opsežan i bogat program, a registrirali smo i pozitivan trend učlanjenja što nas osobito veseli. Zasigurno najveći i najizazovniji događaj bila je organizacija i domaćinstvo 27. Sportskih susreta umirovljenika Zagrebačke županije u kojima je sudjelovalo više od 1.200 natjecatelja i sljedećeg dana glazbenog natjecanja zborova u kojem je sudjelovalo 20 zborova i glazbenih sastava, među kojima je i bio naš zbor – Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo. Više od 100 članova naše udruge bilo je direktno uključeno u realizaciju programa, i s nostalgijom se prisjećam tog razdoblja. Ovim putem se još jednom zahvaljujem Gradu Dugom Selu na velikoj pomoći u uspješnoj organizaciji“, istaknuo je u svom izvješću o radu za 2022. godinu predsjednik Jambrišak.

Nadalje, prošle godine dugoselska udruga je bila organizator i nekoliko izleta u toplice te 7-dnevnog ljetovanja u Dramalj, koje će, kako je najavio predsjednik, biti i ove godine. Članovi, posebice članice, bile su sudionice gradskih manifestacija u pripremi slastica za JagoDan i za Stara jela 'z Dugog Sela, te su redovito održavale cvjetnu gredicu u Kolodvorskoj ulici. Za božićne blagdane podijeljeni su paketi potrebitima te su posjećeni bolesni i nemoćni članovi. Osigurana je nabava drva za ogrjev za zimu po povoljnim uvjetima plaćanja, a za sve članove osigurano je i 6 tona jabuka koje su raspodijelili članovima po kućama. Tijekom godine Zbor pod ravnanjem prof. Josipa Zenka redovno se sastajao te su u organizaciji Matice umirovljenika Hrvatske sudjelovali u 8. susretima zborova županije.

Prihodi u 2022. bili su povećani zbog Županijskih sportskih susreta i iznosili su 521.566 kuna, a rashodi 481.141 kunu. Za ovu godinu planiraju 27.599 eura prihoda. Predsjednik je spomenuo problem troškova potrošnje plina koji su izrazito visoki jer ih udruga plaća po cijeni kao i gospodarski objekti. Stoga je naveo kako će nastojati pronaći rješenje s DUKOM plinom i Gradom da neprofitne organizacije i udruge plaćaju nižu cijenu. Ove godine plan i program nastavlja zacrtane okvire rada, a između ostalih izdvajamo organizaciju 5 jednodnevnih izleta i ljetovanje na moru, organizaciju izleta u povijesna mjesta Hrvatske pod nazivom „Tragom hrvatske povijesti“ te uključivanje Turističke zajednice DS oko organizacije zahtjevnijih izleta i putovanja.

Na skupštini je imenovan novi član Upravnog odbora Josip Lenartić, s obzirom da je dosadašnji član Zvonko Jelečki preminuo.

Dobre želje na kraju sjednice uputio je gradonačelnik N. Panian kazavši kako se naš grad ubrzano razvija. „U godinu dana više od 1.000 stanova je izgrađeno. Nadam se da među novim stanarima ima i umirovljenika koji će vam se pridružiti. Vaša je zadaća da i dalje budete zdravi, veseli i čili i da nam se priključujete u gradskim manifestacijama jer imate i energije i volje, te se nadam ćete i dalje biti aktivni. I šetajte se, uskoro na novim gradskim šetnicama“, poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije J. Jakopač uputio je velike pohvale i zahvale na svemu što je udruga uradila u organizaciji sportskih susreta prošle godine, našalivši se da bi uskoro mogli ponoviti. Ujedno pozvao je članove dugoselske udruge da se pridruže ovogodišnjim susretima koji će se održati u Jastrebarskom 3. i 4. lipnja. Kako doznajemo Dugo Selo će ove godine predstavljati muška i ženska ekipa u kategoriji potezanja užetom, muška i ženska ekipa u pikadu, te ekipe u belotu i šahu i naravno Zbor, koji je ujedno na ovoj sjednici izveo nekoliko prigodnih skladbi učinivši prigodu još svečanijom.

I.G.O.

 

  • 11
  • 2_22_2
  • 33
  • 44
  • 55
  • 66
  • 77
  • 88
  • 99