Naša jedina predstavnica iz Dugog Sela Antonela Šoljić u finalu izbora za Kraljicu Hrvatske 2019 održanom u Rovinju 5. prosinca proglašena je drugom princezom. Krunu je ponijela Maja Lončarević s otoka Raba, dok je Jana Tomljanović iz Zagreba proglašena prvom princezom.

 

Ovo je više nego izvrstan uspjeh naše Antonele koja je u finale izbora ušla nakon što je u svibnju na izboru za Kraljicu Zagreba okrunjena Kraljicom osobnosti te ovih dana u Rovinju, u konkurenciji 12 kandidatkinja, osvojila titulu druge pratilje. Antoneli, plavokosoj 20-godišnjoj djevojci, po struci web dizajnerici, ovo je prvo iskustvo u izborima ljepote, u kojem se očito više nego dobro snašla. Antonela, odnosno Nela, kako ju od milja zovu oni koji ju poznaju, je vrlo komunikativna i energična osoba koja za sebe kaže da je i vrlo ambiciozna. U slobodno vrijeme ona je djevojka koja voli putovati i družiti se sa svojim prijateljicama. Upravo kroz putovanja voli upoznavati nove kulture, nove ljude. Smatra se altruističnom osobom, voli pomagati drugim ljudima jer ju to ispunjava i čini sretnom. Od malena trenira s Dugoselskim mažoretkinjama koje su joj najveća strast, tako da samo je od ranije već mogli primijetiti na mnogim gradskim manifestacijama u kojima je nastupala s mažoretkinjama.

Antonela nam je prenijela svoje dojmove iz Rovinja, finalne večeri, kao i cijelog tijeka natjecanja, što ova titula za nju znači, koju su joj daljnje obveze te njeni osobni planovi dalje u životu.

Molila bi da nam podijeliš i opišeš svoje dojmove nakon proglašenja i imenovanja drugom princezom Hrvatske?

Opisati ću vam tu večer kao nešto predivno što se događa jednom u životu. Jedno veliko životno iskustvo, puno emocija. A nakon proglašenja druge princeze osjećaj je bio izvanredan. Posebno emotivan i nevjerojatan, tako nestvaran. Pitala sam se zar se stvarno to događa, zar sam stvarno to ja. Bilo je poput neke bajke. Stvarno neopisivo. Pozivam sve djevojke da se prijave za Kraljicu Hrvatske, jer je to najglamurozniji izbor ljepote i jedno neopisivo iskustvo.

Jesi li očekivala, nadala se, da ćeš ostvariti tako visoki plasman?

Iskreno svaka od nas je imala neku vrstu očekivanja, pa tako i ja. Došle smo na to natjecanje da nešto novo iskusimo, da steknemo nova poznanstva. Nisam imala prevelika očekivanja jer svaka cura je divna na svoj način, kako izvana tako i iznutra. Svaka ima ono nešto što ju čini posebnom. Imala sam nešto u sebi što me je vuklo naprijed i govorilo mi “Možeš ti to, pokaži se u najboljem svijetu, zbog sebe, i zbog svojih bližnjih.” Na kraju sam jako iznenađena i ponosna na sebe jer sam dogurala tako daleko.

Što ova titula znači za tebe? I što ti ona konkretno donosi?

Za mene ova titula znači prvo ponos, zatim sve ostalo. Ponosna sam jer sam mogla Hrvatsku predstavljati s 12 predivnih djevojaka. A tako i svoje Dugo Selo predstaviti u najboljem izdanju. Bila sam ono što jesam, vesela, samouvjerena, puna energije. Osoba koja zna što želi i koja ne odustaje, ide samo naprijed. Za mene je to veliki uspjeh i korak za nove planove koji me čekaju u životu. Pa osim titule tu su brojne nagrade pokrovitelja kao i mogućnost poslovnih angažmana i napretka u modnom svijetu. Koliko sam upoznata sa pravilima mislim da prva i druga princeza mijenjaju kraljicu u njenim obavezama ukoliko je ona spriječena.

Molila bi te da ukratko opišeš tijek finalnog natjecanja u Rovinju? Jesi li zadovoljna sa cjelokupnom organizacijom?

U rujnu smo imale pripreme u Rovinju, snimanja, na brodu, jahti, u Grand Park Hotelu i drugim dijelovima baštine grada Rovinja. Prije izbora smo imale probe koreografija, razgovor sa žirijem koji je osim vanjskog dijela gledao kakve smo karakterno. Tijek priprema bio je izrazito zanimljiv ali i dosta zahtjevan. Ali naravno svaki trud se isplatio. Organizacija je bila odlična! Od rasvjete do ekipe sa HRT-a. Sve je bilo lijepo organizirano s obzirom da je to velika organizacija i puno posla ali sve je bilo lijepo i dobro organizirano, a i voditelji su bili odlični!

Tko te je na putu do ovog uspjeha najviše podržavao, kome bi se htjela zahvaliti?

Na putu do ovog uspjeha najviše su me podržavali roditelji, prijatelji i dečko. Oni su svi bili uz mene svaki trenutak ovog svega. Jedna velika podrška i njima bih se htjela zahvaliti!

Koje su tvoje daljnje obveze prema direkciji?

Daljnje obveze prema direkciji su da moram biti dostupna kad treba nešto. Da moram poštivati ugovor koji imam s njima. Te da se prikladno ovoj tituli ponašam.

A koji su tvoji osobni ciljevi od sada pa nadalje?

Moji osobni ciljevi su sljedeće godine upisati faks novinarstva. Uspjeti u svijetu modelinga i s time se više baviti. Biti najbolja verzija sebe i pokazivati se u najboljem svijetu, ne mijenjati se zbog nikoga. Jednostavno biti svoja!

Iva Grgić Ozimec

1.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg