Najčešća pitanja koja se mogu čuti ovih dana među Dugoselcima, na društvenim mrežama i u razgovoru uživo, su „Hoće li biti ljetovanja u odmaralištu Veli Lošinj?“ i „Što se događa s Lošinjem?".

Ukratko vam želimo objasniti što se događa s Lošinjem. Za početak rada odmarališta potrebno je obnoviti kuhinju prema HACCP standardima. Za obnovu nam je potrebno otprilike 65.000 kn, osigurali smo 18.000 kn međutim nedostaje nam još 45.000 kn. Navedeni iznosi su namijenjeni samo za nabavku opreme i materijala za uređenje kuhinje, ali ne i radove.

Velikoj većini građana odmaralište i Veli Lošinj ne znače ništa, ali ima generacija Dugoselaca koji su tamo proveli najljepše dane mladosti, čiji su se roditelji tamo zaljubili, a djedovi i bake ljetovali s unucima.

Sjećanja na ljetovanje u odmaralištu vraćaju slike sjedenja na stepenicama ispred odmarališta, pjevanja uz pratnju gitare, šetnje Feralom, kupanja na Rovenskoj, sladoleda kod Benija, prisjećanja na brojne zgode te mirise najbolje hrane na svijetu koje su pripremale tete kuharice….

Uz vašu pomoć nezaboravna druženja uz pjesmu, smijeh, sunce, more i radost u zraku doživjele bi još brojne generacije djece, mladih, umirovljenika, a mali doprinos svakog od nas oživio bi priče o čarobnim ljetovanjima Dugoselaca i naših prijatelja na tom biseru našeg Jadrana – u dugoselskom Velom Lošinju!

I na kraju kao jedna od najstarijih dugoselskih udruga sa svojih 70. godina postojanja i kontinuiranog rada, između ostalog i članstva u Savezu društava „Naša djeca“ Hrvatska, pozivamo vas, ljude dobre volje, da nas podržite svojim donacijama u materijalu ili novcu, ali i volonterskim radom (radovi i radionice) te nam pomognete obnoviti odmaralište u Velom Lošinju da ono zasja punim sjajem i nastavi rad!

Unaprijed vam se zahvaljujemo i srdačno vas pozdravljamo!

Vaše Društvo „Naša djeca“ Dugo Selo

Podaci za uplatu:

Žiro-račun: HR5423600001101299762, Zagrebačka banka.

Svrha uplate: Donacija za obnovu kuhinje

Model: 99

Poziv na broj: 1000

Kontakt podaci:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 091/2753 164; 099/618 6228