Dugoselci su 27. studenoga u Dvorani Preporod imali priliku vidjeti izvanredni scenski nastup pod nazivom Christmas Miracle koji su za njih, u sklopu svoje četvrte europske turneje priredili članovi organizacije International Youth Fellowship iz Južne Koreje.

Četrdesetak članova trupe koja u mjesec i pol, od 31. listopada do Božića, obilazi 39 europskih gradova u 31 zemlji priredili su u prepunoj dvorani Preporod nesvakidašnji glazbeno scenski prikaz koji je plijenio pozornost u svim svojim segmentima; bogatstvom i kvalitetom izvedbe, kostimografijom, scenografijom i vizualnim efektima, ali i brojnošću samih izvođača. U središtu priče bio je prikaz Isusova rođenja, ali ništa manje vrijedni i zanimljivi nisu bili ni ostali segmenti priče koja širi pozitivnu energiju i nadahnuta je slavljenjem najradosnijeg kršćanskog blagdana – Božića. Premda se sami izjašnjavaju kao amateri, izvođači ovog „božićnog čuda“ slobodno mogu stati uz bok ponajboljim profesionalcima što su potvrdili i ovom prigodom. Stoga nije čudno da se njihov nastup traži, a ponekad i čeka godinama, diljem europskih gradova. Zanimljivo je da je Dugo Selo najmanji grad na ovogodišnjoj turneji te u Pučkom otvorenom učilištu, koje je bilo organizator ovdašnjeg koncerta, izražavaju zadovoljstvo kako se Dugo Selo uspjelo naći na listi europskih gradova, od kojih ni jedan drugi nema manje od 200.000 stanovnika, ali i među metropolama kakvi su, primjerice, Prag, Beč, Berlin, Madrid i Barcelona gdje ovaj nastup puni velike športske dvorane.

Na samom početku izvedbe nazočne je pozdravio gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian koji je gostima zaželio dobrodošlicu u grad koji je već ranije započeo suradnju s Korejancima i njihovim veleposlanstvom i čiji predstavnici unazad nekoliko godina dolaze na različite manifestacije u Dugo Selo, a neki od Koreanaca koji ovdje žive aktivni su članovi zajednice.

Izvedbi ovog scenskog nastupa prisustvovala je i gospođa CHO Gye Yoen, savjetnica i zamjenica šefa misije u Veleposlanstvu Republike Južne Koreje, a tijekom izvedbe nazočne je pozdravio i predsjednik IWF-a za Južnu Koreju Jongsoo Yoon.

                                                                                                                                     N.H.M.

xmas_01.JPG xmas_02.JPG xmas_03.JPG xmas_04.JPG xmas_05.JPG xmas_06.JPG xmas_07.JPG xmas_08.JPG xmas_09.JPG xmas_10.JPG xmas_11.JPG xmas_12.JPG xmas_13.JPG xmas_14.JPG xmas_15.JPG xmas_16.JPG xmas_17.JPG xmas_18.JPG xmas_19.JPG