________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prije 24 godine, točnije 8. rujna 1998., u Dugom Selu dogodila se jedna od najvećih sportskih senzacija u hrvatskom sportu. NK Dugo Selo izbacilo je Dinamo, tada pod imenom Croatia, u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. I to na koji način!

 

     Ne zaboravimo da je tada NK Dugo Selo bilo član Jedinstvene županijske lige (4. razina natjecanja). Zagrebačka momčad je mislila da će se lagano prošetati kroz Dugo Selo, a na početku je tako i izgledalo.

    Na igralištu se okupilo između 1500 i 2000 tisuće gledatelja.

    U prvom poluvremenu Croatia je relativno lako došla do 0 : 2 golovima Viduke i Šokote. Ali zato je drugo poluvrijeme donijelo sasvim drugačiju sliku.   Prvo je Benkoci smanjio na 1 : 2. Zatim je 15 minuta prije kraja Rukavina autogolom stavio zagrebačku momčad na muke, a dugoselski navijači su ushićeno naslutili senzaciju. Kada je u 88. minuti Željko Car doveo Dugo Selo u vodstvo 3 : 2, mnogobrojna publika je eksplodirala. Ali to nije bio kraj!

      Sudac Martinović iz Osijeka je produžavao utakmicu gotovo 7 minuta kada je dosudio nepostojeći jedanaesterac. Loptu u ruke je uzeo Joško Jeličić i krenuo izvesti jedanaesterac. Tada je golman Igor Ištvanić postao dugoselski heroj, obranio je penal!! Dugo Selo je pobijedilo velikog zagrebačkog susjeda!

     Na fotografiji iz Večernjeg lista vidimo slavlje nakon utakmice.