________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Danas se obilježava 31. obljetnica od pogibije Milivoja Halara (17.12.1957.- 6.8.1992.) pričuvnog pukovnika Hrvatske vojske.

Milivoj Halar je rođen u Dugo Selu 17. prosinca 1957. Osnovnu školu je završio u Dugom Selu, a zatim srednju tehničku u Zagrebu. Bio je zaposlen u „Termomehanici“ u Sesvetama. Bio je jedan od nositelja organiziranja oružanih skupina koje su prethodile osnivanju 144. brigade HV i 83. samostalnog Zagrebačkog bataljuna. Prošao je ratišta na Banovini i Drniško-sinjskom području. Kasnije s taktičkom grupom 144. brigade odlazi na Južno bojište. Poginuo je tijekom izviđanja pogođen snajperskim metkom 6. kolovoza 1992. godine. Bio je otac troje djece. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata i Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Vojarna u Dugom Selu nosi njegovo ime.