________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vladimir Katić je rođen 21. srpnja 1923. u Hrvatskom Leskovcu. Pučku školu završio je u Dugom Selu te zatim nastavio školovanje u klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Studira pravo i zapošljava se u Veletrgovini „Lidija” u Zagrebu, a iza toga kao pripravnik u Narodnoj banci u filijali u Dugom Selu.

Radi u Novskoj, Sesvetama te postaje direktor poslovnice Komunalne banke Dugo Selo, a nakon toga i direktor poslovnice SDK sve do mirovine. Aktivan je u društveno političkom i sportskom životu Dugog Sela. Za DŠK je zaigrao nogomet 1940., a za dugoselski jednogodišnji NK „Omladinac” nastupa 1946. sve do formiranja NK „Jedinstvo” u kojemu, uz igračku karijeru, obavlja funkcije blagajnika, tajnika i predsjednika. Uz nogomet je aktivan i kao kuglač od 1941. u Kuglačkom klubu „Martin breg” iz Dugog Sela. Poslije rata nastavlja kuglačku igračku aktivnost, a obavlja funkciju tajnika i predsjednika Kuglačkog kluba “Jedinstvo”. Član je Izvršnog odbora Sportskog društva „Jedinstvo”. Predsjednik je i tajnik Kuglačkog podsaveza za općine Dugo Selo, Ivanić Grad, Čazma, Vrbovec, Zelinu, Križ i Sesvete. Član je IO Kuglačkog centra Ivanić i član Izvršnog odbora Kuglačkog saveza Hrvatske. Umro je u Dugom Selu 19. lipnja 2014. godine.