Saniranu prometnicu na ulasku u Općinu Brckovljane, u nazočnosti načelnika Tihomira Đurasa, obišli su ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka i Zvonko Marenić, te načelnik susjedne Rugvice Mato Čičak.

Osim saniranja prometnice koja je bila u katastrofalnom stanju, ŽUC je postavio i sigurni pješački prijelaz s LED rasvjetom koja osvjetljava taj prijelaz.

- Zahvala ŽUC-u i ravnatelju Tomislavu Landeki što su riješili ovaj problem koji smo vukli desetak i više godina - poručio je načelnik Đuras, dok je ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Landeka istaknuo kako je tijekom 2020. godine pokrenuta kampanja sigurni pješački prijelazi.

- Takvi su pješački prijelazi postavljeni u četrnaest gradova i općina, dok nam je sada u planu postavljanje takvih sedam pješačkih prijelaza. Sigurnost pješaka i svih sudionika u prometu jako nam je bitna, zbog čega ćemo ovaj projekt nastaviti i dalje - rekao je Landeka.

Osim sanacije ovog dijela prometnice, u Gračecu je novim slojem asfalta presvučen jedan kolnički trak ceste u dužini od 1600 metara, uz koju je napravljeno i novo ugibalište.

 

  • DSC_6433DSC_6433
  • DSC_6439DSC_6439
  • DSC_6447DSC_6447
  • DSC_6449DSC_6449