ARS Metal Technology i građevinski obrt Kovačić novi su investitori koji dolaze u Brckovljane. Naime, vlasnici ovih tvrtki kupili su zemljišta u Gospodarskoj zoni Božjakovina K-3 gdje će graditi svoja nova postrojenja. Ugovore o kupoprodaji zemljišta s vlasnicima tvrtki Davorom Cindrićem i Jozom Kovačićem potpisao je načelnik Tihomir Đuras.


ARS Metal Technology tvrtka je koja se bavi strojnom obradom metala za razne grane industrije – autoindustrija, avioindustrija, nuklearna tehnologija, medicina, optika, predstavio nam je tvrtku Davor Cindrić, pohvalivši kako je 90 posto proizvodnje namijenjeno za izvoz na zapadno tržište.

-Mlada smo firma, jer s radom smo započeli 2017., a trenutno imamo 13 zaposlenih osoba. Sada nam je u planu proširenje, jer ovdje planiramo izgraditi halu za proizvodnju s pratećim uredima- otkrio nam je Cindrić, rekavši kako je u dugoročnom planu zapošljavanje 20-ak osoba.

-Ovu investiciju zaključili bismo nabavom tri do četiri nova stroja, čime će cijela investicija u narednih pet i više godina iznositi do 2 milijuna eura.
Drugi stanar Zone je građevinski obrt Kovačić, vlasnika Joze Kovačića, koji na kupljenoj parceli namjerava graditi skladište za robe i alata.
-Vjerujem kako ću već ove godine započeti s gradnjom hale za skladište robe i materijala- istaknuo je Jozo Kovačić.

Zadovoljan dolaskom novih investitora je i načelnik Tihomir Đuras.
-Poduzetnici su prepoznali potencijal naše Gospodarske zone što nas osobito veseli, jer izgradnjom proizvodnih pogona potaknut će se i nova zaposlenja naših mještana. Trenutno u zoni radi 300-tinjak osoba. Hvala našim investitorima što su prepoznali potencijal naše općine i sudjeluju u njezinom razvoju- zaključio je načelnik Đuras. (IĐ)

brcko1 2