________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Povodom Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, Općina Brckovljani u suradnji s Osnovnom školom Stjepan Radić i ove je godine sudjelovala u obilježavanju Dana Palčića, a koji se već tradicionalno godinama obilježava diljem svijeta.

Ljubičasta boja je boja Palčića jer u vizualnom identitetu predstavlja osjetljivost i iznimnost, što dobro opisuje ove male borce, zbog čega je i zgrada Općine osvijetljena u ljubičasto, dok ispred zgrade visi deset pari čarapica od kojih je jedan par puno manji i ljubičasti, što predstavlja simbolični znak da se jedno od desetero djece rodi prijevremeno.
-Cilj obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju usmjeravanje je pažnje na globalni problem prijevremenog rođenja. Zahvaljujemo se Ivani Jednaković za doprinos u organizaciji i obilježavanju ovog prekrasnog dana - poručili su iz Općine. (IĐ)

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.dugoselska-kronika.hr/WhatsApp Image 2022 11 17 at 15.40.21