________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.
Požar većih razmjera, koji je buknuo danas oko 12,30 sati u Božjakovini na odlagalištu otpada Ekoholda, tvrtke koja se bavi njegovim zbrinjavanjem, je pod kontrolom i ugašen.
Vatrogasci su uspjeli zaustaviti širenje pravodobnom reakcijom u teškim uvjetima, javlja nam predsjednik VZO Brckovljani Marijo Paj što je vidljivo i na fotografiji s terena. Nema ozlijeđenih osoba. Na požarištu su sva Dobrovoljna vatrogasna društva VZO Brckovljana, a u pomoć kolegama su stigli i vatrogasci iz Dugog Sela, Rugvice i Vrbovca  - 45 vatrogasaca s 13 vozila. DVD Brckovljani dobio je dojavu o požaru, a preko Centra 112, uzbunjuju se DVD Lupoglav, DVD Prečec, DVD Gračec. 
Nakon udruživanja snaga, javio se problem oko medija za gašenje - vode, hidrantska mreža nije mogla opskrbljivati sva vozila, pa su dignute autocisterne DVD Andrilovec, DVD Dugo Selo, DVD Rugvica i DVD Vrbovec. Svim navedenim združenim snagama požar je oko 17,30 već bio ugašen, te je slijedilo dogašavanje i saniranje. Dim, koji im je uvelike otežavao posao, se još uvijek širio područjem i dalje kao i neugodan miris. Brckovljanski vatrogasci ostaju na noćnom dežurstvu.
Više o razlozima izbijanja požara znat će se nakon očevida.