PRAZNIKE PROVELI NA HOKEJU

Jedan, za naše prilike, još uvijek prilično neobičan sport – hokej na travi, ovog je ljeta postao hit kod učenika OŠ „Stjepan Radić“ Božjakovina i čini se da će u konačnici rezultirati osnivanjem novog sporstog kluba u Brckovljanima.

Naime, uoči ljetnih praznika, a u cilju popularizacije hokeja na travi, predstavnici renomiranog kluba u ovom sportu Hockey kluba Zelina, napravili su najprije anketu, a potom uspjeli i motivirati šezdesetak učenica i učenika uzrasta od prvog do četvrtog razreda te su se tijekom cijelih ljetnih praznika, na nogometnom igralištu u Božjakovini, odvijali treninzi u ovom sportu. S obzirom da su i treneri iz Zeline, kao i mlade hokejašice i hokejaši, cijelu stvar uzeli ozbiljno, ovih su ih dana, prigodom svoje posjete Hrvatskoj, u Božjakovini posjetili čelni ljudi europskog hokejaškog saveza i donirali dresove i opremu. Podršku je dao i zamjenik načelnika Općine Brckovljani Stjepan Horvat koji je prisustvovao ovoj posjeti.

Uvodni treninzi, kako saznajemo, potrajat će još mjesec dana, a nakon toga se očekuje da u Općini Brckovljani počne djelovati novi sportski kolektiv – Hockey klub Brckovljani.                                                                                                                                                                                           N.H.M.

hokej 1 hokej 2 hokej 3 hokej