________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Središnji državni ured za demografiju i mlade, odobrio je Općini Brckovljani sufinanciranje projekta ulaganja u objekt dječjeg vrtića i to za izgradnju dječjeg igrališta uz objekt dječjeg vrtića „Didi“ područni objekt "Tratinčica" u Prikraju koje je danas otvoreno. 

U sklopu Projekta Ulaganje u objekte dječjih vrtića, Općini Brckovljani odobreno je 21.685,00 eura. Ovime je uređen novi dodatni prostor za boravak djece vani. Općina Brckovljani je financijskom potporom od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini za dječji vrtić “Didi“ područni objekt „Tratinčica“, oslobodila roditelje plaćanja iznosa za mjesec svibanj, dok su roditelji čija djeca pohađaju druge vrtiće također subvencionirani u istom iznosu.

“Početak nove pedagoške godine obilježavamo otvaranjem prekrasnog igrališta vrijednog oko 40 tisuća eura, od čega smo kroz natječaj Središnjeg državnog ureda dobili 22 tisuće eura”, rekao je načelnik općine Brckovljani Tihomir Đuras.

“Neizmjerno smo sretne načinom na koji nas prati općina Brckovljani, ne samo ovim projektom, već cijelo vrijeme i pomaže da unaprijedimo kvalitetu našeg rada u interesu roditelja i što je najvažnije naše djece – naših 150 korisnika i na tome iskreno zahvaljujemo”, rekla je ravnateljica područnog objekta DV Didi u Prikraju Ida Jakolić.

Općina Brckovljani također je ostvarila potporu od 99.600,00 eura na natječaju za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja u 2023. od strane Zagrebačke županije. Potpora je ostvarena za 166 djece s područja Općine Brckovljani koja pohađaju vrtiće na području Zagrebačke županije. Time je osigurano da je Dječji vrtić „Didi“ u Prikraju za sve polaznike besplatan do kraja 2023. godine. Treba napomenuti i kako roditelji za djecu koji pohađaju druge vrtiće, neće plaćati punu ekonomsku cijenu, nego će dio cijene svakako sufinancirati i Općina kako bi dodatno olakšala svojim mještanima.

Izvor: Zabavni radio

  • izvor_zabavni_radio_1izvor_zabavni_radio_1
  • izvor_zabavni_radio_2izvor_zabavni_radio_2
  • izvor_zabavni_radio_3izvor_zabavni_radio_3