Poslovna zona Božjakovina i službeno je dobila nova dva investitora – Elektro-Eltron i Darojković d.o.o. s kojima je načelnik Tihomir Đuras potpisao ugovore o prodaji zemlji.

Kako je istaknuo Nikola Antunović iz Elektro-Eltrona za dolazak u Brckovljane presudna je bila infrastruktura te dobar odnos s vodstvom općine. Tvrtka u Poslovnoj zoni planira izgraditi skladišno-pretvornu halu s uredima.

-Početak radova je predviđen za četvrti mjesec, a vjerujem kako ćemo do kraja godine završiti sve radove. Nadamo se daljnjem širenju, pa nam je u planu i zaposlenje novih desetak djelatnika- ispričao nam je Nikola Antunović.

Darojković d.o.o. u Poslovnoj zoni kupio je parcelu od 20 tisuća kvadra na kojoj bi tijekom 2023. trebao niknuti hostel i autopraonica.
-Ono što nas je privuklo prvenstveno je infrastruktura, a mi smo ovdje domaći te ovdje imamo svoju firmu. Ove godine ishodit ćemo sve dozvole i pripremiti cijeli projekt, dok nam je u planu početak radova sljedeće godine- kazao je direktor Marjan Darojković, koji vjeruje kako će cijeli projekt biti gotov tijekom prve polovice 2023.
Načelnik Tihomir Đuras nije krio zadovoljstvo što su još dva investitora odlučila nastaviti djelovanje upravo u Poslovnoj zoni na području općine.
-U posljednjih godinu dana uložili smo dosta vremena i energije da u našu zonu dovedemo nove mlade poduzetnike, koji će biti kotač razvoja naše Poslovne zone, ali i općine- istaknuo je Đuras.
Inače, ugovori su potpisani u novoj općinskoj zgradi, koja će službeno biti otvorena u ponedjeljak, 10. siječnja. (IĐ)

  • DSC_3457DSC_3457
  • DSC_3471DSC_3471
  • DSC_3474DSC_3474