Srijeda, 19 Siječanj 2022 04:44
Ad Top Header

Uspješan 9.Martinski polumaraton: Sudjelovalo 350 trkača iz cijele Hrvatske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon desetogodišnje stanke, danas je održan izuzetno uspješan 9.Martinski polumaraton, u organizaciji Atletskog kluba Martin Dugo Selo. Sudjelovalo je 350 trkača iz svih krajeva Hrvatske. Trčale su se dvije utrke, na 5 kilometara za građane i 21 kilometar za atletičare. Najbrže je rutu dugu 21 kilometar svladao Ivan Bulić (1:14:57), drugi je Blaž Car-Palić (1:16:38), treći Krešimir Balaško (1:16:53). Najbrža polumaratonka je Maja Urban (1:28:23), ispred Branke Kiseljak (1:38:33) i Irene Kos Kukec (1:38:37). U utrci na 5 kilometara slavili su Karlo Ciban, Florijan Rožić i Goran Bakšić. Kod žena prva je bila Petra Mišljen, druga Valentina Valjak i treća Nives Zebić.

A trkači su krenuli jutros, točno u 10,30 sati, sa startne pozicije kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo. Pozdravili su ih i uspjeh zaželjeli ispred organizatora predsjednik AK Martin Dugo Selo Vlado Šindler i gradonačelnik Nenad Panian. Podršku su dali i zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić, predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, pročelnik UO za društvene djelatnosti Veljko Bertak, dopredsjednik Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela Zvonko Kaleb. S trkačima su sa starta u znak podrške potrčali gradonačelnik N.Panian i predsjednik GV-a D.Budimir.

Veliki odaziv i odlična organizacija obilježili su nastavak ovog velikog sportskog događaja u Dugom Selu. Led je probijen, a već kreću pripreme za sljedeću godinu - jubilarni, 10. martinski polumaraton, kazao je predsjednik AK Martin Vlado Šindler. Podsjetio je na dugu tradiciju cestovnog trčanja na ovom području od davne 1930. godine kada se održao prvi natjecateljski maraton u tadašnjoj državi, od Zagreba pa preko Sesveta, Sesvetskog Kraljevca do Dugog Sela i natrag (ukupno 42 km i 195 m). “Većini starijih Dugoselaca poznata je Oborovska utrka, Utrka oslobođenja Dugog Sela, Olimpijada u Božjakovini i Ostrni – možemo reći da je od 80-ih, s oscilacijama, atletika izuzetno popularna na području Dugog Sela. Sljedeće godine slijedi nam jubilarka - 10. martinski polumaraton. Krenut će se s organizacijskim aktivnostima, vidjet će se što još treba popraviti, a prema riječima trkača sve je bilo dobro. Mislimo ga malo proširiti, sljedeće godine imat ćemo više utrka građana po kategorijama, od djece, srednjoškolca… Mislimo na taj način nastaviti popularizirati prvenstveno trčanje, a onda i atletiku kao jedan zdrav vid aktivnosti“, najavio je Šindler.

Zadovoljan je bio i gradonačelnik Nenad Panian. „Nakon stagnacije, 9.Martinski polumaraton odmah je polučio veliki uspjeh. Velik broj sudionika, njih 350, lijep, ugodan dan – ovaj sportski cjelodnevni događaj donio je jedan novi značaj Dugom Selu i članovima Atletskog kluba Martin. Doveli su puno ljudi i doprinijeli uspjehu i razvoju sporta u gradu i svijetloj budućnosti njihovog kluba kao i promociji grada“, kazao je gradonačelnik Panian.

Kako se čulo od trkača, ovo je bilo jedno od najbolje organiziranih trkačkih natjecanja, a većina njih svakako će doći u Dugo Selo i sljedeće jeseni.

Za zabavu i dobru atmosferu dodatno se pobrinula dugoselska Guska. U zabavnom dijelu programa nastupili su Glazbena škola Dugo Selo, Limena glazba KUD-a „Preporod“, Dugoselske mažoretkinje i grupa E.N.V.I.

Više fotografija pogledajte u albumu fotografija na FB stranici Dugoselske kronike https://www.facebook.com/pg/dugoselskakronika/photos/?ref=page_internal

 

m1 m2 m6 m7 m8 maraton 1 maraton 2 maraton 3 maraton 4 maraton 5 maraton 7 maraton 8

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-