Četvrtak, 18 Kolovoz 2022 18:12
Ad Top Header

AK Martin Dugo Selo : Utrka Wings for Life

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kišne i prohladne nedjelje u 13 sati po hrvatskom vremenu započela je globalna utrka Wings for Life World Run.

Među nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta bio je i Zadar, u kojem je sa zadarskog poluotoka startalo više od 9 tisuća trkača. Ovo je utrka koja nema ciljnu liniju; presretačko vozilo starta 30 minuta nakon trkača, a kada ga prestigne – u tom trenu utrka za trkača prestaje. Pobjednici su oni koji posljednji ostanu trčati. Cilj ove utrke je pomoći istraživanjima koja se bave pronalaskom lijeka za ozlijede leđne moždine pa tako svi prihodi od utrka idu u te svrhe.

Troje dugoselskih trkača trčalo je u Zadru, dok je većina njih preuzela potrebnu aplikaciju za utrku te svoje kilometre nizala u Brckovljanima, oko mjesnog trgovačkog centra.

Najviše kilometara prešao je najnoviji član AK Martin Dugo Selo, Kristijan Pintar. Za nešto više od 2 sata i 12 minuta Kristijan je pretrčao 26,45 km, a ovo mu je ujedno i najdulja dionica koju je pretrčao. Veselimo se njegovom dolasku u Klub i njegovom uspjehu na ovoj utrci! U Zadru su također nastupili i Anita Komljenović Zec i Dejan Zec, a svaki od njih došao je do 10,07 km.

Među ekipom koja je trčala u Brckovljanima, najbržom i najizdržljivijom opet se pokazala Ivana Malus čija je aplikacija zabilježila 18,25 km. Marina Bionda i Ružica Vidović prešle su po 16,92 km (iako Ružica nije uspjela pokrenuti svoju aplikaciju). Ivan Malus pretrčao je 15,45 km, Karola Knuppel 11,37 km, a gđa Ivana Radošić 6,71 km. Svaki (kilo)metar je važan, svatko je dao koliko je u danom trenutku mogao, a dugoselski su trkači još jednom pokazali da imaju srce za druge.

A dan ranije Ivona Čarapar, Hrvoje Tomić i njihova dva prvaka nastupili su na Moslavina Trailu u Podgariću. Hrvoje je išao na stazu dugu 18 km te ju pretrčao za 1:58:18. Mama Ivona i Karlo i Rok pretrčali su stazu dužine 8 km, za što je Ivoni trebalo 1:16:01. Dječaci su bili uspješniji te se penjali i na postolja. Karlo je 8 km pretrčao za 1:02:35, čije je zauzeo ukupno drugo mjesto na dječjoj utrci, dok je Rok bio ukupno treći sa vremenom 1:09:28. Čestitke obitelji Tomić – Čarapar! 

2.jpg

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-