Nedjelja, 25 Rujan 2022 14:14
Ad Top Header

Atletski klub Martin DS : 8. Zagrepčanka 512, dugoselska zimska liga i 4. Advent Run

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hladno jutro prve subote u prosincu trkači su iskoristili da se zagriju na 490 stepenica poslovne zgrade Zagrepčanke.

Utrka Zagrepčanka 512 održana je po 8. put, a opet se trčalo u 3 „kategorije“: solo utrka (jedan natjecatelj jednom trči do vrha), duo (dvoje čine tim, svatko trči jednom do vrha, a njihova vremena se zbrajaju) i mega (natjecatelj trči dva puta na vrh, a rezultati se zbrajaju). Našlo se ovdje nešto manje od 600 sudionika, a među njima i četvero dugoselskih trkača. Najbolji rezultat postigao je Kristian Pintar koji je s vremenom 3:24.50 bio 37. od 479 sudionika solo utrke. Ostali trkači našeg kluba postigli su sljedeća vremena: Dejan Zec 3:45.64, Ivan Malus 5:09.53 i Martina Mihordin 5:53.72. Oduševljeni izazovom trkači kaže da se vraćaju i dogodine!

Subotnje popodne opet je bilo rezervirano za našu dugoselsku zimsku ligu. Starta se u 16 sati kod Srednje škole Dugo Selo i Gradske sportske dvorane, a sve ostale informacije možete pronaći na našoj web stranici. Vidimo se i sljedeće subote!

U nedjelju je pak u centru Zagreba održano 4. izdanje humanitarne utrke Advent Run. Ovogodišnja utrka promovirala je važnost odgovornog ponašanja na suncu, a cilj je bio potaknuti sve građane na brigu o koži i pregled madeža. Dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke biti će donirani udruzi „Zdravi pod suncem”. Bilo je ovdje gotovo 1800 trkača na 5 km, 800 njih na 10 km te 140 hodača. Trkači našeg kluba prigodno kostimirani otrčali su utrku na 5 km. Naša Anita Komljenović Zec prije 2 mjeseca po prvi je put postala mama i vrlo brzo nakon poroda uskočila u tenisice. Na ovu je utrku prijavila i svoju malenu Saru i gurajući kolica, uz pomoć tate Dejana, u cilj uspješno ušla za 35 minuta. Vjerujemo da je Sari ovo prva od mnogih utrka koje će otrčati u društvu roditelja, a s vremenom i sama. A veseli dugoselski trojac u sastavu Ivane Radošić i bračnog para Knüppel u cilj je dogurao i našu Tonku Livajić Poljak. Tonka početkom sljedeće godine treba postati mama pa je razumljivo da u ovako okruglom stanju ne može trčati (možda bi se mogla kotrljati?), stoga je na sebe preuzela zadaću izrade kostima, dok ju je već spomenuti trio gurao u kolicima 5 km, za što im je trebalo 37 minuta. Zahvalni smo na svakome članu ovog našeg malog atletskog kluba i svjesni smo kako je divno imati svakog od njih!

1.jpg

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-