Petak, 29 Ožujak 2024 13:49
Ad Top Header

Nogometaši Gradića neokrznuti u gostima kod Rugvica Save 1976

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nogometaši Rugvica Save 1976 doživjeli su prvi domaći poraz ove sezone. U susretu osmog kola boljima od Rugvičana pokazali su se nogometaši Gradića koji su slavili s visokih 5:1. Stvari po domaću momčad krenule su loše već u drugoj minuti kada se Igor Hajduk s centra sjurio sam prema domaćem vrataru kojeg je hladnokrvno matirao za 0:1. Rani zgoditak nije obeshrabrio domaću momčad koja je u dva navrata zaprijetila preko Ante Filipovića, koji je u petoj minuti imao stopostotnu šansu nakon proigravanja Emanuela Benkovića.

Izašao je Filipović sam na vratara gostiju Ivana Zagorca koji je obranio njegov pokušaj.

Samo dvije minute kasnije Igor Hajduk koristi nesmotrenost domaćeg stopera Marka Kotoraša, kojem krade loptu te kao brzi vlak izlazi pred domaćeg vratara kojeg matira po drugi puta. Na asistenciju Turkalja u 23. minuti Brdek prekrasnim udarcem s desetak metara povisuje vodstvo gostiju na 0:3. Do odlaska na odmor vratar Rugvica Save 1976 Robert Marić brani pokušaje Župetića i Brdeka, da bi pogodak Benkovića u 42. minuti donio kakvu takvu nadu domaćoj momčadi.

U nastavak susreta Rugvica kreće s četiri nova igrača Kuninecom, Hrgom, Barberićem i Ivandićem koji je u 63. minuti zatresao vratnicu, a samo koji trenutak ranije gostujući je vratar zaustavio pokušaj Benkovića. Stisnula je u tim trenucima domaća momčad nogometaše Gradića, a mnogo žuči domaći su kibici prolili zbog neuvjerljive sudačke trojke na čelu s Antonijem Krizmanićem, koji se u dva navrata nije oglasio kada su domaćini tražili najstrožu kaznu.

Utakmica je definitivno riješena u 74. minuti kada se Abazi sjurio prema vratima Rugvica Save 1976 i po četvrti puta matirao domaćeg vratara. Dojma smo kako je pomoćnik Marin Stanković u toj situaciji zaspao nesginaliziravši zaleđe. S takvom se odlukom nije mirio Filip Barberić kojem je sudac Krizmanić dodijelio dva žuta kartona i prijevremeni odlazak u svlačionicu. Ista je sudbina koju minutu kasnije zadesila i kapetana gostiju Krešimira Budimira.

Konačnih 1:5 u 87. minuti iz slobodnog udarca s tridesetak metara postavio je Stjepan Pralas.

4. NL SREDIŠTE-ZAGREB, 8. KOLO

NK RUGVICA SAVA 1976 – NK GRADIĆI 1:5 (1:3)

STRIJELCI: 0:1 Hajduk (2), 0:2 Hajduk (7), 0:3 Brdek (23), 1:3 Benković (42), 1:4 Abazi (74), 1:5 Pralas (87)

NK RUGVICA SAVA 1976: Marić, Kušeković (od 46. Kuninec), Kotoraš, Belić (od 46. Ivandić), Fišter, Musa (od 79. Noršić), Škegro (od 46. Hrga), Mizan, Perković (od 46. Barberić), Filipović, Benković. TRENER: Mario Pavlović

NK GRADIĆI: Zagorac, H. Krstanović, Turkalj, Borovac (od 79. Hrženjak), Brdek, Župetić (od 68. Pralas), Budimir, Hajduk (od 69. Abazi), Cedrick (od 20. Cindrić), Radoš, Vojnić (od 62. L. Krstanović). TRENER: Goran Jelavić

DSC 4426 DSC 4418 DSC 4446