Petak, 10 Srpanj 2020 18:51
Ad Top Header

7. Memorijalni turnir „Tomislav Bendra“ u mini rukometu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U nedjelju, 28. listopada 2018. godine, održan je u Dugom Selu 7. Memorijalni turnir „Tomislav Bendra“ u mini rukometu u organizaciji Rukometnog kluba „Polet“. Turnir je održan u spomen na našeg preminulog igrača, 14-godišnjeg Tomislava Bendru.

U listopadu 2011. godine tragično smo izgubili našeg člana, prijatelja i suigrača 14-godišnjeg Tomislava Bendru, koji je preminuo na treningu od posljedica zatajenja srca. Tomislav će zauvijek ostati u našim srcima, a ovim turnirom želimo mu odati zasluženu počast.

Natjecanje je održano u kategoriji dječaka 2008. godište i mlađi i 2010. godište i mlađi. Ukupno je nastupilo 28 ekipa, a već četvrtu godinu zaredom turnir je međunarodnog karaktera. Na turniru su osim ekipa iz Hrvatske nastupile ekipe RK „Kozara Mlijekoprodukt“ i RK „Bijeljina“ iz Bosne i Hercegovine.

U 2010. godištu pobjedu je na turniru, između 13 ekipa, odnijela ekipa MRK Ivanić, pobjedom nad ekipom RK Rudar, a treće mjesto je osvojila ekipa RK Rugvica.

Najboljim igračem turnira u 2010. godištu proglašen je Nikolas Rukavina (MRK Ivanić), a najboljim vratarom Borna Tandarić (RK Rudar). U najbolju petorku turnira izabrani su Ivo Ivaković i Šime Đumbir (MRK Ivanić), Domagoj Plevko (RK Rudar), Mihael Drobnik (RK Rugvica) i Andrej Mlađenović (RK Bijeljina).

U 2008. godištu najboljom se pokazala ekipa domaćina RK Polet, koja je u finalu pobijedila ekipu RK Bijeljina. Treće mjesto osvojila je ekipa RK Kozara.

Među igračima 2008. godišta, najboljim na turniru je proglašen Ivano Ešegović (RK Polet), a najboljim vratarem proglašen je Filip Perić (RK Bijeljina). Najbolju petorku turnira čine Luka Marić i Ricardo Nuši (RK Polet), Luka Vejnović (RK Bijeljina), Lazar Sliječević (RK Kozara) i Niko Špelić (RK Drenak Slunj).

Rukometni klub Polet zahvaljuje se svima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira, a prije svih Općini Brckovljani, donatorima, svim našim gostima i posebno obitelji Bendra kao i brojnim navijačima koji su turnir pratili s tribina. Na kraju čestitamo pobjednicima i svima želimo da se i dogodine vidimo na turniru.

Antonio Rajič

Predsjednik RK „Polet“

 

logo Slika s utakmice Spomen slika Tomislav Bendra

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-