Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 08:47
Ad Top Header

Početak sezone Plazma Sportskih igara mladih u Zagrebačkoj županiji – 4. ožujka u Rugvici

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Početak sezone Plazma Sportskih igara mladih velikom Turnejom radosti započet će u srijedu, 4. ožujka, u Rugvici.

 

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se u dvorani Osnovne škole Rugvica u srijedu, 4.3. s početkom u 9.00 sati. Rugvicom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.

Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 22 grada i općine. Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja dobila je Rugvica u Zagrebačkoj županiji.Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici općine Rugvica i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt'' Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura. Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/1170878909742806/?ti=cl

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-