________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Lovci sedam lovačkih društava dugoselskog kraja još jednom su se u nedjelju okupili na streljani u Oborovu, gdje je uz domaćinstvo Lovačkog društva Zec održano Prvenstvo Lovnog ureda Dugo Selo u lovnom streljaštvu.


Natjecatelji, njih 42 okušali su se u parkuru i trapu, a najbolji strijelci predstavljat će Lovni ured Dugo Selo na Prvenstvu Zagrebačke županije koje će se uskoro održati na samoborsko-svetonedeljskom kraju.
-Streljana u Oborovu već 40-ak godina ima streljanu za trap, a ove smo godine zahvaljujući Općini i načelniku Mati Čičku dobili i streljanu za parkur- naglasio je predsjednik Lovačkog društva Zec Oborovo Stjepan Kirin.
Načelnik Mato Čičak ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije istaknuo je kako tri rugvička društva sada imaju potpune streljane za organizaciju svih natjecanja lovnog streljaštva.
-Lovno streljaštvo jako je bitna grana lovstva, kao i kinologija. Mi smo o tome počeli voditi veliku brigu, a lovci nam to vraćaju svojim rezultatima i odazivom na sve općinske akcije- rekao je načelnik Mato Čičak, za čijeg je jednogodišnjeg mandata na čelu Lovačkog saveza Zagrebačke županije pokrenuta i Liga lovnog streljaštva.
-Kada sam se kandidirao za predsjednika najavio sam mnoge nove aktivnosti. Nakon što smo prošle jeseni imali prvenstvo u kinologiji, proljetos smo pokrenuli Ligu lovnog streljaštva s pet kola. Liga se pokazala jako dobrom, a naš član Mario Genzić bio je ukupni pobjednik uz četiri pobjede- otkrio nam je Čičak.
Postignutim rezultatom Genzić je ostvario plasman na državno prvenstvo koje će ove godine biti održano u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. (IĐ)

  • DSC_1463DSC_1463
  • DSC_1465DSC_1465
  • DSC_1468DSC_1468
  • DSC_1481DSC_1481
  • DSC_1497DSC_1497
  • DSC_1513DSC_1513
  • DSC_1540DSC_1540
  • DSC_1545DSC_1545