________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

U povodu Dana općine Rugvica danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su, među ostalima, nazočili izaslanik predsjednika Vlade RH potpredsjednik i ministar Davor Božinović, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, saborski zastupnici, župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović, državni tajnici, gradonačelnici i načelnici, županijski, gradski i općinski vijećnici te prijatelji iz BiH, kojima se uvodno obratio predsjednik Općinskog vijeća Nenad Jakšić.

 

– Želim se zahvaliti svim našim prethodnicima koji su nesebično davali sebe i svoje vrijeme kako bi našu Rugvicu učinili što boljim mjestom za život. Posebno se želim zahvaliti prvom rukovodstvu naše Općine koji su sada već pomalo davne 1993. godine donijeli hrabru i nadasve mudru odluku te 23 naselja izdvojili iz jedne lokalne zajednice i stvorili novu, današnju Općinu Rugvica. Danas s odmakom od 30 godina mogu sa sigurnošću reći da niti jedno od tih 23 mjesta, kao ni sama Rugvica, ni izbliza ne bi izgledalo ovako kako izgleda danas, da nije donesena ta odluka, rekao je Jakšić te nadodao kako je rad gradske uprave u proteklih godinu dana bio usmjeren prema dvije ključne teme. Prva su mladi, od predškolske do studentske dobi, a druga kako privući što više pravnih subjekata na područje općine.

– U Rugvici, posebno od 2015. godine, imamo privilegiju da sve što radimo, radimo kao tim. Tim koji čini Općinsko vijeće kao predstavničko tijelo, načelnik koji predstavlja izvršno tijelo, vjerni zaposlenici i najvažnije, naši dragi mještani, zaključio je Jakšić i čestitao Rugvičanima 30. rođendan.

Čičak: Maksimalno se trudimo da omogućimo bolji i lakši život

Čestitkama se pridružio i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak te napomenuo kako je 30 godina dugo razdoblje. Prisjetio se svojih prethodnika Munića i Remenara te istaknuo kako je mnogo ljudi radilo za Rugvicu.

– Nadam se da smo svi s našim suradnicima radili za dobrobit svih naših stanovnika. U našem mandatu ponosimo se onime što smo napravili u posljednjih osam i nešto godina, posebno po pitanju vrtića, kanalizacije, cesta, društvenih domova, škole. Treba istaknuti našu gospodarsku zonu i gospodarske aktivnosti; naši poduzetnici drugi su po prihodu od svih općina u Republici Hrvatskoj. Posebno sam ponosan na dolazak institucije stare više od sto godina, Imunološkog zavoda, koji će staviti Rugvicu na posebnu kartu Europe, rekao je Čičak napomenuvši kako najviše vode brigu o mladima.

– Kroz razne mjere, školu i vrtiće, maksimalno se trudimo da našim obiteljima omogućimo bolji i lakši život. Nadam se da su svi zadovoljni i svima im, u ime 30. rođendana, želim čestitati njihov dan, Dan općine Rugvica.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović nadovezao se na Jakšića potvrdivši kako Rugvicu vodi dobar tim.

– Sami vidite kakvi su rezultati, koliko je proračun, s čime ovdje barataju i što su sve donijeli. Ovo bi bilo impresivno za neki veći gradić, a kamoli ne za jednu općinu. Ono što je najvažnije, načelnik nikad ne staje, uvijek je prisutna želja da se u Rugvici napravi nešto novo, rekao je Tomljenović i posebno pozdravio gospodarstvenike jer su upravo oni pokretači svake jedinice samouprave.

Božinović: Rugvica može biti primjer drugima

Krešimir Ačkar pozdravio je prisutne u ime predsjednika Hrvatskog sabora te rekao da je Rugvica mjesto koje je kroz povijest imalo bogatu tradiciju i razvija se na najbolji mogući način. Ačkar je Čička ocijenio primjerom kvalitetnog načelnika koji jednakom brigom vodi računa o svim segmentima društva.

– Kvaliteta nikada nije slučajna. Kvaliteta je produkt minucioznoga rada, odgovornoga pristupa i predavanja cijele osobe i svojih sposobnosti da se dođe do cilja, poručio je Ačkar.

Naposljetku, izaslanik predsjednika hrvatske Vlade ministar Davor Božinović pohvalio je uspješnu rugvičku priču, naselja na periferiji koje je postalo moderna i sve više urbana cjelina.

– Naselje koje može biti primjer drugima. Trebamo zahvaliti onima koji su u to utkali svoj rad, ljudima koji su pokazali da je osnova uspjeha uspjeh upravljačkih struktura, kontinuiteta takvog upravljanja i rezultata koji su vidljivi. Taj bi primjer svi trebali slijediti.

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4
  • f5f5
  • f6f6