________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Načelnik Mato Čičak na današnjoj sjednici Općinskog vijeća najavio je kako će od pedagoške godine 2025./2026. boravak djece u vrtićima biti besplatan. U svom osvrtu na razvoj pedagoškog odgoja na području općine, načelnik je istaknuo kako iz godine u godinu raste broj upisane djece u vrtiće, a samim time i potrebe za proširenjem vrtićkih kapaciteta sve su veće.


-Nakon što smo prošle jeseni završili radove na adaptaciji prostora u domu u Jalševcu Nartskom za ovu jesen mogu najaviti kako će biti gotovo radovi na dogradnji našeg centralnog objekta Medvjedići, čime ćemo dobiti još smještajnih kapaciteta. No, ono što će zasigurno razveseliti sve roditelje je što će od pedagoške godine 2025./2026. vrtić u Rugvici biti besplatan- najavio je načelnik Mato Čičak.

Čičak: Čekaju nas brojne milijunske investicije
Između ostaloga, vijećnici su tijekom Aktualnog sata upoznati i s brojnim projektima koji se provode na području općine.
-U vremenu koje nam slijedi ide obnova naših crkvi, obnova društvenog doma u Otoku Svibovskom, kao i uređenje domova u Preseki i Oborovu, gdje nas čekaju radovi na oba doma. Radovi na garaži u Sopu su pri kraju. Radimo zaista strašnu stvar za naše vatrogasce, za koje ćemo izgraditi Vatrogasni centar, za koji imamo građevinsku dozvolu. DVD Savski Nart dobit će novi dom uz ambulantu, koja nam je također u planu izgradnje. Idemo dalje i s projektom Sportskog centra za koji je objavljen natječaj od 2,6 milijuna eura, a izgradnjom nove škole imat ćemo jednosmjensku nastavu- nabrojao je neke od najvažnijih projekata načelnik Čičak podsjetivši kako su u tijeku radovi na izgradnji nogostupa vrijedni 1,4 milijuna eura, dok su danas započeli radovi na izgradnji prometnica kroz Radnu zonu Rugvica sjever.

Općina kupuje Veterinarsku stanicu u Oborovu
Osim toga, vijećnici su donijeli i Odluku da se ide u kupnju Veterinarske stanice u Oborovu.
-To je najstarija veterinarska stanica u Europi. Naša je želja da tamo napravimo Muzej veterinarstva i Muzej Posavine- poručio je načelnik Rugvice Mato Čičak. (IĐ) 

 

  • DSC_2954DSC_2954
  • DSC_2959DSC_2959
  • DSC_2971DSC_2971
  • DSC_2974DSC_2974
  • DSC_2976DSC_2976