________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uspješni načelnik Rugvice Mato Čičak, izabran je za novog predsjednika Lovačkog saveza Zagrebačke županije, na skupštini koja je održana u Ivanić-Gradu. Na mjestu predsjednika naslijedio je Marinka Šebečića, koji je tu dužnost obnašao u posljednja tri mandata. Upravo su Čičak i Šebečić bili kandidati za novog predsjednika, a tajnim glasovanjem pobjedu je rezultatom 40:31 odnio Čičak.

 

-Čeka nas puno rada, jer dosta je toga pred nama. Nadam se da ćemo nakon ovih izbora staviti svi glave skupa i da će naš savez biti složan i jedinstven za dobrobit svih naših članica- istaknuo je novoizabrani predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Mato Čičak najavivši i prve korake u radu;
-Očekujem nastavak dobre suradnje sa svim gradovima i općinama, koje ćemo obići i kako bi objasnili da se uz malo financijske podrške može napraviti jako puno za lovstvo, koje ima dugu tradiciju na području Zagrebačke županije. 72 naše udruge imale su pravo glasa, dok osam udruga koje nemaju lovišta nemaju to pravo, no to ćemo na sljedećoj Skupštini promijeniti- najavio je Čičak, kazavši kako će daleko veću osobnost dobiti Lovni uredi.
Kao načelnik Rugvice, Čičak je upravo pridonio razvoju lovstva na svome području, jer tamošnja tri društva imaju sjajne uvjete za svoj rad i djelovanje.
-Imamo tri prekrasna doma sa streljanama, dvije parkur streljane, a zajedno sa Zagrebačkom županijom pokrenuli smo povratak trčke na naše područje- naglasio je Čičak.
Podršku lovcima u ime Zagrebačke županije dao je zamjenik župana Damir Tomljenović rekavši kako Zagrebačka županija danas za lovstvo izdvaja 180 tisuća eura.
-Tendencija je da naša lovačka društva i dalje gospodare svojim lovištima, a sve one mjere koje Županija ima prema lovcima dogovaramo upravo s njima i ta sredstva rastu iz godine u godinu- poručio je Tomljenović.
Skupštini u Ivanić-Gradu nazočio je i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, istaknuvši kako će Savez za dvije godine proslaviti stoljeće rada i djelovanja.
-Lovački savez Zagrebačke županije i njegove udruge perjanica su lovstva i prenošenja lovačke tradicije i etike. To je naš prsten oko grada Zagreba, čije se članice odazivaju na sve naše aktivnosti i vjerujem kako će tome tako biti i dalje- zaključio je čelni čovjek hrvatskog lovstva, Ivica Budor.
Novi saziv Izvršnog odbora Lovačkog saveza Zagrebačke županije čine; Tomislav Bezuh, Ivan Štritof, Stjepan Garašić, Marijan Lukšić, Igor Kišić, Josip Žeravica, Marko Kos, Zlatko Turković, Stjepan Kirin, Ivica Smolčić, Krešimir Kralj, Dubravko Horvat, Robert Đuranec, Tomislav Mužar, Zvonimir Presečan Arvay i Mirko Grbavac.
Odmah po izboru Izvršni je odbor održao prvu sjednicu na kojoj je izabrano i predsjedništvo Lovačkog saveza Zagrebačke županije u sastavu; predsjednik Mato Čičak, dopredsjednici Tomislav Mužar i Zlatko Turković, dok su za dva člana izabrani Tomislav Bezuh i Stjepan Kirin. (IĐ)

 

  • DSC_3354DSC_3354
  • DSC_3375DSC_3375
  • DSC_3379DSC_3379
  • DSC_3386DSC_3386
  • DSC_3393DSC_3393
  • DSC_3448DSC_3448
  • DSC_3456DSC_3456
  • DSC_3471DSC_3471
  • DSC_3478DSC_3478
  • DSC_3482DSC_3482