Zelena čistka – Let’s do it Dugo Selo! Subota 8:00 sati ispred zgrade gradske uprave !

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj, dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Pozivaju se svi građane da se pridruže i sudjeluju u ovoj akciji te očiste zelene površine ispred svojih objekata. Grad Dugo Selo u suradnji s udrugama s područja Grada provest će ove subote 25.09.2021. akciju uklanjanja otpada s javnih površna na kojima je evidentirano učestalo nepropisno odbacivanje otpada.

Akcija čišćenja u Dugom Selu organizira se na tri lokacije i to Birtov klanac i šuma Starjak do Perivoja grofova Drašković, prostor starog sajmišta i prostor oko željezničke stanice u Dugom Selu te prostor uz prugu prema Velikoj Ostrni.

Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Ciljevi:

  • osvještavanje o važnosti primarnog odvajanja otpada
  • okupiti volontere i organizacije u zajedničkoj akciji čišćenja
  • očistiti ilegalno odložen otpad u cijeloj Hrvatskoj
  • podignuti svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, kao zajedničkog dobra sviju
  • povezati predstavnike svih sektora  za realizaciju zajedničkog cilja, čišće Hrvatske
  • utjecati na promjenu vrste i/ili količine materijala koji se koriste za ambalažu u proizvodnji i uslugama