Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata u okviru proslave 30 godine postojanja u svojim prostorijama ugostila je 22. studenoga pjesnika iz Dugog Sela Zvonimira Nemeta i članove Glazbenog projekta POEMA.

nemetPromovirana je Nemetova šesta zbirka Sjaj tišine. Obilježena je tridesetogodišnjica pada Vukovara i tom je prigodom izvedena pjesma Ponosi se mili grade za koju tekst potpisuje Zvonimir Nemet, ujedno i član Zajednice. Glazbu je napisao Marko Majić, a aranžman potpisuju Marko Majić i Robert Mihovilić. U okviru promocije „Sjaja tišine“ izvedene su pjesme Skupo je ko ima dušu ( Majić/ Nemet/ Majić ) i Žice nek mi sude ( Majić/ Nemet / Majić). U okviru obilježavanja pada Vukovara Nemet je recitirao svoje pjesme Ne boj se čovječe, I opet bi i Osamnaest puta dok su Tamburaši i Marko Majić izveli pjesmu Ponosna Banovina ( Mihovilić / Nemet, Večković/ Mihovilić, Majić, Večković ).

Pjesma Ponosi se mili grade je ovih dana promovirana na tridesetak radio postaja u Hrvatskoj i na radio postajama Herceg Bosne i Busovače... Prisutne su pozdravili predsjednik Zajednice Mato Jurić i član uprave Petar Andrić koji su zahvalili na poetsko-glazbenom programu dajući potporu umjetnicima za njihov Glazbeni projekt POEMA.amš