________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dugo Selo dobilo prvog Akademika - Na svečanoj inauguraciji u Salzburgu, Dariju Cebiću i službeno je potvrđeno članstvo u Europskoj Akademiji znanosti i umjetnosti

Na svečanoj inauguraciji u Salzburgu, 02. srpnja 2022. Dariju Cebiću i službeno je potvrđeno članstvo u Europskoj Akademiji znanosti i umjetnosti.

Dobitnik je najvećih svjetskih nagrada, između ostalog 1. mjesta u Berlinu, Barceloni, Parizu, Londonu, Beču, Buenos Airesu, Kopenhagenu, Milanu, Dresdenu, Pragu, New Yorku, Sydneyu itd.

Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u austrijskom gradu Grazu na Universität für Musik und darstellende Kunst, a poslijediplomski studij kompozicije na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. 2018. godine završio je doktorski studij iz kompozicije.

Kompoziciju je specijalizirao na Hochschule für Musik u njemačkom gradu Frankfurtu dok je glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije specijalizirao na Hochschule für Musik Hanns Eisler u Berlinu te na Sveučilištu u Freibaurgu.

  • Akademija3Akademija3
  • Akademija_2Akademija_2
  • Akademija_naslovnicaAkademija_naslovnica