Ekipno prvenstvo za mlađe kadete u organizaciji ŠK Rugvica

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dana 2. studenog u prostorijama DVD Jalševac Nartski održano je ekipno prvenstvo za mlađe kadete do 13 godina. Nastupilo je 8 ekipa u muškoj i 2 ekipe u ženskoj konkurenciji s tempom igre 10+10 ( 10 minuta + dodatak od 10 sekundi po povućenom potezu).

Prvenstvo je otvorio Predsjednik Šahovskog saveza Zagrebačke županije Igor Ševo uz riječi pozdrava i dobrodošlice te je naglasio kako mu je drago što se Šk Rugvica konstanto zalaže u organizaciji i sudjelovanju na šahovskim turnirima za mlađe uzraste te je zaželio sreću svim sudionicima uz riječi „neka bolji pobijedi“. Željko Kovačević kao član uprave Šk Rugvica zahvalio se Šahovskom savezu Zagrebačke županije na ukazanom povjerenju u svrhu organizacije jednog takvog prvenstva te je dodao da mu je drago što je ovako veliki broj prijavljenih sudionika i da se nada da će se tako nastaviti i u budućnosti. Sudac turnira je bio Robert Kupek koji se godinama zalaže za promicanjem šahovske kulture i načela među mlađim uzrastima.

Konačni poredak u muškoj konkurenciji je sljedeći:

Mjesto

Momčad

Broj kola

+

=

-

MB

1

Sveta Nedelja I

7

7

0

0

14

2

Polet Buševec I

7

6

0

1

12

3

Polet Buševec II

7

4

1

2

9

Konačni poredak u ženskoj konkurenciji je sljedeći:

Mjesto

Momčad

Broj kola

+

=

-

MB

1

Sveta Nedelja

2

7

0

1

4

2

Polet Buševec

2

1

0

0

0

Vrlo uspješan domaćin bio je ŠK Rugvica koji je lijepo i kvalitetno priredio ovo natjecanje, a tri prvoplasirane momčadi i dvije ekipe kadetkinja nagrađene su medaljama. Svi sudionici dobili su zahvalnice za sjećanje na ovaj turnir, a podijeljene su i posebno medalje za najuspješnije igrače po pločama.

{ppgallery}šah1šah2šah3šah4šah5{ppgallery}