×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/dugosels/public_html/dugoselski-sport.hr/images/Galerija/kosarka/2_Dugoselski_turnir_u_ulicnoj_kosarci/bruno_krcar

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/dugosels/public_html/dugoselski-sport.hr/images/Galerija/kosarka/2_Dugoselski_turnir_u_ulicnoj_kosarci/Nika_Gavranovic_i_zeljka_Koncic

Održan 2. Dugoselski turnir u uličnoj košarci

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Unatoč lošem vremenu i kiši koja je potjerala igrače i zaljubljenike košarke u školsku dvoranu, turnir je bio prava košarkaška poslastica.

Punog naziva 2. Dugoselski turnir u uličnoj košarci 3X3 startao je na terenu OŠ Ivan Benković u  ugodno „nabrijačkoj“ košarkaškoj atmosferi uz hranu i piće za posjetitelje i sudionike te glazbenu pozadinu kakva i priliči pravom uličnom turniru.

Igralo se prema sistemu 3 na 3 uz mogućnost zamjene te u tri kategorije – seniori, U15 U19. Organizatori su tijekom pauza ubacili natjecanje u  zakucavanjima, tricama i skills challenge. Kao jedini problem pokazalo se vrijeme za koje su se organizatori prethodno pripremili i osigurali u suradnji sa školom, korištenje dvorane.

Ulična košarka preselila je u dvoranu, ne izgubivši pritom čar u potpunosti, usprkos zamjeni betonske podloge dvoranskim parketom. U razgovoru s Vladom Pašalićem, jednim od organizatora saznajemo tko sve stoji iza turnira...

DK: Kako je nastala inicijativa za pokretanje turnira, znajući kako u Dugom Selu uglavnom dominira nogomet?

VP: Upravo zbog toga što ništa nije bilo vezano uz košarku. Još jedan razlog za organizaciju je blagi pad košarke u smislu kvalitete i općenito kao sport da se priča o njoj. To je bila ideja, da mi promoviramo nešto, organiziramo nešto za djecu i sve ostale zaljubljenike u košarku.

DK: Tko je sve sudjelovao u organizaciji turnira?

VP: Sudjelovali smo mi dečki direktno iz kluba uz dečke koji su stalno tu s nama. Svi mi u organizaciji smo ekipica od  nekakvih tridesetak zaljubljenika u košarku.

DK: Tko je financirao projekt?

VP: Ovo je prvi turnir koji smo odradili sami. Htjeli smo ga napraviti sami uz prijatelje kluba koji su sponzorirali cijeli ovaj projekt. Htjeli smo vidjeti kako će to sve ispasti da znamo za ubuduće – kako bi znati gdje trebamo potegnuti, koje su mane, koje prednosti i gdje imamo neke rupe jer stvarno oko ovog ima dosta posla. Moram se zahvaliti i školi koja nam je ustupila školu i dvoranu i ove godine smo dobili još donaciju od grada.

DK: Je li turnir za sada ispunio očekivanja, ako zanemarimo problem kiše?

VP: Da, ispunio je očekivanja. Mi smo se potrudili i znali što nas čeka, zato i jesmo organizirali ovaj dio s dvoranom i za sada smo prezadovoljni. Ali, kažem, da je bilo lijepo vrijeme bila bi to neka druga priča. Prošle godine je bila ludnica, a ove godine bi to bio show. Jedino mi je žao zbog toga što ljudi ne mogu uživati. Bilo je puno igralište djece ,jer ovo je zapravo priča koja se radi zbog djece da se ona vežu uz košarku. 

U15 (3+1) 2002. god. i mlađi,

  1. mjesto – Velgor
  2. mjesto – KK Remete
  3. mjesto – Panjevi

Pobjednik u tricama - Patrik Trefil (Velgor)

Pobjednik u skill Challenge - Luka Lovrić (Dugo Selo)

U19 (3+1) 1998. god. i mlađi

  1. mjesto – Jazavci
  2. mjesto – Slabi i očajni (Dugo Selo)
  3. mjesto – Black gang

Pobjednik u tricama - Vanja Kostanjevac (Dugo Selo)

Seniori (3+1)

  1. mjesto (nagrada 2.500,00 kuna) – Sesvete
  2. mjesto (nagrada 1.500,00 kuna) – Dubrava
  3. mjesto (nagrada 1.000,00 kuna) – Cross City

Pobjednik u tricama: Ivan Svoboda

Pobjednik u zakucavanjima - Luka Paleka

MVP turnira - Dario Papak (Sesvete)

Denis Remenar

 Fotograf: Bruno Krčar

 

 

 Fotografkinje: Nika Gavranović i Željka Končić