Zadnji rujanski vikend obilovao trkačkim događanjima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zadnji vikend u rujnu obilovao je utrkama, a na mnogima od njih sudjelovali su trkači Atletskog kluba Martin Dugo Selo. Prvi od njih je startao Josip Jakšić i to na utrci Europa Donna Zagreb Pink Run koja se održala na zagrebačkom Bundeku. Ova utrka ujedno je najava „ružičastog mjeseca“ listopada koji je posvećen borbi protiv raka dojke. Da iskaže potporu svima koji se bore s ovom bolešću, Josip je po kiši, blatu i vodi 10 km otrčao za brzih 46:56 te bio prvi u svojoj kategoriji.

 

A par sati kasnije, točnije u 23:59 startala je utrka Ilica Midnight run koju je istrčao naš Krunoslav Bertek. Kao što sam naziv utrke sugerira, ona se trči najpoznatijom zagrebačkom ulicom, i to točnije od kućnog broja 222 do kućnog 530 i nazad do broja 1, odnosno do Trga bana Jelačića. 11 izmjerenih kilometara Krunoslav je otrčao za odličnih 58:24 i pokazao da je u zavidnoj formi.

25 minuta nakon starta u Ilici, u nedjelju u 00:24 startala je po prvi put i utrka u Zračnoj luci Franjo Tuđman. 00:24 RUN dužine 5 km održana je na uzletno-sletnoj stazi zračne luke, a ovdje su bile naše Dugoselke Martina Mihordin i Ivana Radošić. Martina je stazu pretrčala za 29:11, a gđa Ivana, sa rukom u gipsu, za 37:09. I ova utrka imala je humanitaran karakter pa je tako njome prikupljeno više od 150 tisuća kuna koji će biti donirani KBC-u Rebro za opremanje odjela dječje onkologije.

U nedjelju u 11 ujutro trčalo se i u Novom Zagrebu, oko parka u Travnom. Tamo je održana je 4. utrka serijala Zagreb 5x5 pod nazivom Summer End, a među sudionicima bio je i tajnik Kluba – Tomislav Poljak kojemu je nešto manje od 20 minuta (19:54) trebalo da prijeđe 5 km.

Bogat trkački vikend zaključen je u nedjelju u popodnevnim satima u Zagrebu na Jarunu. Tamo je održana najdugovječnija humanitarna akcija u Hrvatskoj - Terry Fox Run – kojoj su se i ove godine odazvali naši Karola i Ulrich Knüppel. Ovo je bila 20. utrka po redu, a prikupljeno je preko 6,5 milijuna kuna koji će biti donirani istraživanjima u borbi protiv raka. Ponosni smo na sve naše trkače – humanitarce!

zadnji rujanski vikend 1 zadnji rujanski vikend 2 zadnji rujanski vikend 3 zadnji rujanski vikend 4