Četvrtak, 30 Svibanj 2024 05:12
Ad Top Header

Održan tradicionalni Memorijalni rukometni turnir Đuro Dubenik

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dugoselske prvoligašice odradile su dvije utakmice na domaćem turniru, koje su ujedno poslužile i kao pripremne za predstojeće prvenstvo.

Na prvom dijelu turniru uz ŽRK Dugo Selo sudjelovale još dvije seniorske momčadi. Jedna iz Slovenije, a druga iz Mađarske. Seniorke su svoj dio odradile u nedjelju, a drugi dio turnira na rasporedu je za 10. rujna, gdje će mlađe kadetkinje (2002. godište) i djevojčice 2004. godište iz Dugog Sela odmjeriti snage protiv ekipa ŽRK Samobor i ŽRK Ivanić.

Ishod turnira seniorki

ŽRK Dugo Selo '55 25:23 ŽRK Krka

Rinyamenti KC 23:22 ŽRK Krka

ŽRK Dugo Selo '55 21:26 Rinyamenti KC

Najbolja igračica turnira: Dominika Mermolja (Krka)

Najbolji strijelac turnira: Valentina Čamber (Dugo Selo)

Najbolji vratar turnira: Mara Budić (Dugo Selo)

Dugogodišnji turnir koji je postao tradicija održava se već dugi niz godina, a detalje vezane uz njega i samu momčad Dugoselskih prvoligašica koje otvaraju sezonu protiv Koke iz Varaždina za dva tjedna, otkrit će nam trener Nenad Plašić.

DK: Tko je sudjelovao u organizaciji turnira?

NP: U organizaciji turnira sudjelovao je samo ŽRK Dugo Selo.

DK: Recite nam nešto više o turniru?

NP: Turnir se zove Memorijalni rukometni turnir Đuro Dubenik u čast osnivača kluba i prvog predsjednika kluba. Turnir je tradicionalnog tipa. Održavamo ga već preko dvadesetak godina u kontinuitetu, a najčešće imamo dvije do tri kategorije. Ovog vikenda igraju seniorke, a gosti su nam Krka iz Novog Mesta, prvoligaš i  mađarski B ligaš Rivamenti KC iz Nagvatada. 

DK:  U kojoj je mjeri turnir ispunio vaša očekivanja?

NP: Nažalost, ovo nam je trebala biti generalna proba. Međutim, na prošlom turniru prije dva dana, ozlijedila nam se jedna od važnijih igračica Andrea Pavković, a danas također nemamo dvije igračice koje su imale nekakvih obaveza, pa nažalost neće biti sposobne nastupiti. Danas ćemo pod broj jedan pokušati igrati kvalitetno, a da nam se nitko ne povrijedi jer je prvenstvo već za dva tjedna. Mislim da će turnir ispuniti očekivanja. Gosti su dvije kvalitetne ekipe, tako da oni koji su danas došli u dvoranu će uživati u rukometu.

DK: Kada smo se već dotaknuli prvenstva, koja su očekivanja za novu sezonu u najvišem rangu hrvatskog rukometa?

NP: Nakon što smo prošle godine napravili, kako to kod nas u Hrvatskoj svi volimo reći - povijesne rezultate, bili smo šesti u ligi i osvojili smo na final fouru medalju, treće mjesto. Postavili smo si dosta visoke ciljeve, međutim ozljede i neke stvari vas brzo vrate u realnost. Nadam se da ćemo u prvenstvu biti opet barem u sredini tablice, a ne u zoni borbe za opstanak, ako se sve igračice budu oporavile na vrijeme. Naš je cilj da opet budemo najmanje šesti. 

 

DK: Kakve su vam mogućnosti po pitanju pojačavanja igračkog kadra i kako ga financirate?

NP: Nama je glavni sponzor grad, osamdeset posto budžeta pokriva nam grad. Koliko može i koliko imaju sredstava. Ostatak nalazimo uglavnom kod sitnih sponzora ili donatora. Mučimo se, to nije idealno, a jedan od problema je što nema novaca, a drugi je što nam čak ni igračica kvalitetnih tako da ih je teško naći na tržištu da bi se nešto i pojačavali. Inače, naš nekakav cilj i smisao svega je da ne kupujemo igrače u smislu da bi postizali rezultate, nego da pokušamo odgajati naše igračice koje poniknu u klubu, eventualno djevojke koje dođu na studij pa ako se priklone našem klubu da kroz nekoliko godina stasaju u prvoligaške igračice i normalno da je to vezano uz novac. Da imamo veća financijska sredstva, sigurno bi našli nekakva pojačanja i pokrili nedostatak povrijeđenih igračica. 

Denis Remenar

Fotograf: Bruno Krčar

  Naslovna.jpg