Dugoselski atletičari trčali Wings for Life World Run

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sunčani je Zadar i ove godine, po peti puta zaredom, bio dio globalnog pokreta Wings for Life World Run. U nedjelju 06. svibnja 2018., u točno 13 sati više od 8500 sudionika utrke krenulo je trčati za one koji to ne mogu.

 Ova utrka prvi je put održana 2014. godine, a svi prihodi od startnina idu neprofitnoj zakladi Wings for Life koja financira istraživanja leđne moždine. Osim u Zadru, utrka je u isto vrijeme startala na još 11 lokacija u svijetu, a zajednički cilj je pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Pola sata nakon starta krenulo je i presretačko vozilo koje je polako sustizalo trkače, među njima i atletičare kluba Martin Dugo Selo. Tako je Ivanu stiglo na petom kilometru, Tonku na sedmom, a Tomislava tek na 28. kilometru.

Najizdržljiviji sudionik bio je Austrijanac Karl Aumayr koji je pretrčao čak 68,01 kilometara, a od žena Slovakinja Martina Burzova sa 32,68 kilometara. Ova je utrka prilagođena svim sudionicima, a među onima u kolicima koji su bez pomoći uspjeli prijeći najveću udaljenost bili su Tatjana Varga i Filip Veršec s prijeđenih 14,83, tj. 19,15  kilometara.

Foto Fb AK Martin Dugo Selo