Tjedan berbe medalja za dugoselske atletičare

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Atletski klub Martin Dugo Selo proživljava svoje najljepše trenutke u novijoj povijesti. Članice i članovi Kluba prošli su tjedan nastupili na 3 natjecanja na kojima su osvojili čak 17 medalja! No krenimo redom.

 

Prvi na redu bio je 23. Mali maraton Sisak – Trebarjevo koji se trčao u utorak 12. lipnja 2018. Da, to je onaj utorak kada je u Dugom Selu padala silovita kiša (pa čak i pokoja ledena kap), puhao jak vjetar, grmilo i sijevalo. Isti uvjeti pratili su našu atletičarku Ivanu Radošić te atletičare Nevena Matijaša i Tomislava Poljaka na utrci dugoj 15 kilometara. Za razliku od vremenskih neprilika, atmosfera tijekom utrke bila je sjajna, a takvi i naši trkači. Svo troje je uspješno došlo do cilja,a Ivana i Tomislav su osvojili bronce u svojim kategorijama.

U petak i subotu u Zadru je održano 22. Otvoreno prvenstvo Hrvatske za atletske veteranke i veterane. Ova manifestacija nalazi se u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza, pod pokroviteljstvom je Grada Zadra, a s rekordnim brojem natjecatelja ovo prvenstvo postalo je najmasovnije takmičenje veterana u povijesti Hrvatske. Naši predstavnici na natjecanju bili su izuzetno uspješni. Medalje su osvajali Krunoslav Bertek i Ivica Kinder. Prvi dan prvenstva Krunoslav je pobijedio u utrci na 100 m i u skoku u dalj, dok je Ivica osvojio prvo mjesto u skoku u dalj (3.00) i treće mjesto u bacanju kugle. Osim toga,njih dvojica su zajedno sa dva trkača iz KAV Zadar otrčali i štafetu 4x100m te dotrčali do bronce. I sutradan je Krunoslav branio boje Kluba u još dvije discipline. U utrci na 200 m osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju te u štafeti 4x400m s kolegama iz Zadra stigao do drugog mjesta i srebrne medalje. To je ukupno 5 zlata, 1 srebro i 3 bronce - u 2 dana! Ovim rezultatima dugoselski atletičari su, uz iznimnu formu, pokazali i svoju svestranost.

Šlag na kraju ovog iznimnog tjedna bio je nastup u susjednom nam Vrbovcu. Nastup na 25. Vrbovečkom polumaratonu poslužio je i kao finalni test za polaznike „Male škole trčanja Dugo Selo“ koju je klub organizirao po drugi puta. Nastupilo je devet polaznika u utrkama na 5 i 10 kilometara koji su u potpunosti opravdali očekivanja nakon tromjesečnog trenažnog procesa. Bilo je i penjanja na postolja, odnosno osvajanja medalja kako članova kluba tako i polaznika škole. Na 5 km nastupili su Katarina Pinter, Jasna Rimac Rađenović i Elena. Dionicu od 10 km uspješno su otrčali Krešimir Bakula, Matea Smolčić, Ivan Malus, Martina Mihordin, Lucija Smolčić i Anita Vukadin od kojih su Matea i Krešimir osvojili drugo odnosno treće mjesto u svojim kategorijama. A i članovi kluba nastupili su u velikom broju na sve tri dužine. Željka Valentić je osvajanjem bronce u svojoj kategoriji na utrci od 10 km obilježila uspješan povratak na stazu nakon dužeg izbivanja. Polumaraton su ovaj put savladali i popeli se na pobjedničko postolje u svojim kategorijama Tomislav Poljak (1. mjesto), Neven Matijaš (3. mjesto), Ljiljana Cuković Kinder ( 2. mjesto) i Ružica Vidović (3. mjesto).

Svima, a posebno polaznicima škole trčanja čestitamo na uspješnom svladavanju kilometara te očekujemo da novopečeni sportaši ovae prve službene nastupe neće shvatiti kao kraj jedne avanture već da će se nastaviti i dalje nastaviti s aktivnostima kao članovi Atletskog kluba „Martin Dugo Selo“. Opširnije možete pročitati i vidjeti na facebook stranici kluba.

ak0 ak1 ak2 ak4