Atletski klub Martin Dugo Selo nakon više od 11 godina ima nove supermaratonce

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U nedjelju 31. ožujka 2019. održan je supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“. Utrka duga 61 km i 350 m svoj početak ima davne 1976. godine te je jedna od najstarijih sportskih manifestacija u državi. To je najduža cestovna utrka u Hrvatskoj, a simboličan način spaja Zagreb i Čazmu, dva Kaptola i dvije županije, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku.

Dugoselski atletski klub sve do prije 11 godina na ovoj je utrci imao po nekoliko svojih predstavnika, no ne i poslije 2008. godine. Te su godine Ivan Graberec za 5:38:31 te Ivan Ferenčak sa 10 minuta sporijim rezultatom ušli u cilj. Godinu prije, Tihomir Anđal sa rezultatom 4:49 bio je ukupno 12., a utrku su završili i I. Ferenčak (5:39:15) te Miljenko Dokuš (6:15:44). U ono vrijeme ova je utrka bila redovita postaja naših trkača, ali više od desetljeća Klub se nije tamo pojavljivao – sve do sada.

Ove su godine Tomislav Poljak i Krunoslav Bertek prekinuli 11 godina stanke. Startalo se u 8 sati na Trgu bana Jelačića, te kroz Dubravu, Sesvete, Dugo Selo, Božjakovinu, Lupoglav, Kloštar Ivanić, Šumećane i Bosiljevo došlo do Čazme. Okrepne stanice nalazile su se svakih 5 km, policija je osiguravala put, a navijača je bilo posvuda. Tomislav se dulje i temeljitije pripremao za ovo, no opet ne onoliko koliko je htio da postigne željeni rezultat. Krunoslava su problemi sa zdravljem omeli u dužinskim treninzima pa mu je cilj bio skromniji – otrčati utrku, bez obzira na vrijeme. Tomislav je u cilj ušao s vremenom 5:04:01 te bio 6. trkač od stotinjak njih koji su istrčali ovu utrku. Ambiciozan kakav je, on nije posve zadovoljan rezultatom te smo sigurni da sljedeće godine ovaj pothvat ponoviti i biti još bolji. Krunoslav je svoj cilj ostvario – otrčao svih 61,3 km, a za to mu je trebalo 7:08:08. Dečki su nas oduševili u svakom slučaju, a Klub je iznimno ponosan da ih ima!

1 2 3 4 7 8 11 13 14