Četvrtak, 20 Siječanj 2022 08:26
Ad Top Header

Održan 1. Dugo Selo Open: DUGOSELCI NAJBOLJI BORCI

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Gradska športska dvorana Dugo Selo postala je u subotu centar grada održavanjem taekwondo turnira naziva 1. Dugo Selo Open na kojem je sudjelovalo 29 klubova i 188 boraca iz dvije zemlje. Time je potvrđen status Dugog Sela kao grada športa koji zna kako organizirati pravi športski događaj.

Turnir je svečano otvoren nakon uvodnog govora gradonačelnika Paniana uz kojeg su turnir promatrali i zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić, pročelnik za društvene djelatnost Veljko Bertak i delegat Hrvatskog taekwondo saveza Boris Makarun.

Gotovo 200 sudionika snage je odmjerilo u nekoliko kategorija sportskih borbi te kicka

Taekwondo klub Dugo Selo proslavio je prošle godine, jubilarnu 10. godišnjicu od nastanka kluba. Iza njih su brojni trofeji i medalje te oko 120 članova čiji je broj u stalnom porastu. Kratku, ali bogatu povijest okrunili su prvim turnirom takvog tipa u Dugom Selu te na kraju u konkurenciji 29 klubova iz dvije zemlje (Republika Hrvatska te Bosne i Hercegovina) izašli kao ultimativni pobjednici.

Rezultati natjecanja u ukupnom poretku klubova:

  1. Tkd klub Dugo Selo
  2. Tkd klub Omega
  3. Tkd klub Orior

Glavni trener dugoselskog kluba, Hong Seung Ki dao nam je u razgovoru neke informacije vezane uz prvi, odnosno povijesni turnir u taekwondo povijesti Dugog Sela.

Tko je sve sudjelovao u organizaciji?

Sudjelovali su Taekwondo klub Dugo Selo, Grad Dugo Selo, Zajednica športskih udruga Grada Dugog Sela, Turistička zajednica Grada Dugog Sela, Dugoselska kronika. 

Kako se rodila ideja za organizaciju takvog turnira u Dugom Selu?

Klub je star više od 10 godina. Hrvatska ima jako puno turnira, a Dugo Selo je izostalo. Stalno smo putovali na druge turnire, ali nismo imali svoj. Odlučili smo da oni malo dođu kod nas. Trebali su doći Englezi, Rusi i Poljaci, ali se vraćaju s drugog turnira u nedjelju i onda nisu mogli nastupiti kod nas. Tu smo izgubili izvana nekoliko država, ali će zato iduće godine biti bolje. 

Jeste li zadovoljni odazivom natjecatelja na 1. Dugo Selo Open turniru?

Prvi turnir i 188 natjecatelja je odlično. Iduće godine očekujemo oko 250 do 300. Ovo je zapravo neka priprema za sezonu.

Rezultati Dugog Sela

Dugo Selo je osvojilo 2. mjesto u ukupnom poretku u kategoriji mlađih kadeta.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji KICK treće mjesto je osvojio Mihael Đuran

U kategoriji LIMAČI prvo mjesto je osvojila Ivona Baćani, dok su treće mjesto osvojili Mihael Kralj i Filip Tominac. U kategoriji MLAĐIH KADETA zlatne medalje su osvojili Antonio Kolić, Dorijan Dedić i Dora Bertek, drugo mjesto su osvojili Ana Jadanec, Matija Bertek i Manuela Pranjić, dok su brončane medalje osvojili Mario-Ilija Prkić i Leon Josipović. U kategoriji KADETA prvo mjesto je osvojio Bruno Hrnkaš, srebro su osvojili Matej Mihalic, Mateo Matijaš i Nina Jadanec, te broncu Srećko Zdunić. Za Dugo Selo su nastupali još Teo Matković, Nikola Kosko, Marko Malus, Erik Retel, Lea Grubišić i Ivan Jajčan, ali nažalost nisu osvojili medalje.

Zavidni rezultati ostvareni na prvom turniru održanom u Dugom Selu, zasigurno daju vjetar u leđa mladim sportašima i sportašicama Taekwondo kluba Dugo Selo za novu sezonu, ali i potvrdu kako  treneri, ali i sama djeca te mladi rade odličan posao u promicanju taekwondo kulture i borilačkog umijeća kao dijela dugoselskog športa.

Denis Remenar

Fotograf: Bruno Krčar

DSC01036.jpg

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-